08 joulukuuta 2015

Makuuhuoneen sisustus


Tältä meän makkari näytti tuossa vielä muutamia kuukausia sitten. Kuvassa ollaan just roudattu muuttokamoja sisälle ja taidettu ensimmäinen yökin yöpyä uudessa kodissa. Makkarissa oli kaksi harmaata seinää (=ovi- ja ikkunaseinät) sekä tiffanynsininen seinä ja valkoinen seinä (=vaatekaappiseinä). Harmaat seinät ja valkoinen seinä jätettiin entiselleen, mutta muuttaaksemme makkaria hieman valoisammaksi, päätimme maalata turkoosinsinisen seinän valkoiseksi.


Vasemmalla siis ikkunaseinä, edessä päätyseinä ja oikealla vaatekaappiseinä. Kuva otettu ovelta päin.


Ja nyt meillä näyttää tältä! Ensimmäistä kertaa piiiitkään aikaan meillä mahtuu sängyn molemmille puolin yöpöydät - entiset asunnot ovat olleet sen verran pieniä / huonon mallisia, että yöpöytiä ei oikein ole pystynyt käyttämään yhtä aikaa.Pikkumies nukkuu vielä kopassaan, mutta melkein 70 senttinen jätkä saa kohta pinnasängyn itselleen ja vauvankoppa lähtee mummolaan. Makkarissa on ihan mahtavasti säilytystilaa: k-u-u-s-i täyskorkeaa vaatekaappia! Ihan mahtavaa. Olen tainnutkin jo aiemmin mainita, että makkarissa on meidän yksi keittiön tuoleista muutamasta syystä: ensinnäkin se passaa sinne hyvin, toisekseen se on kätevä kun sitä voi käyttää hyödykseen kun kurottelee jotain ylähyllyiltä ja kolmanneksi sen voi helposti käydä viemässä keittiöön jos tarvetta lisätuoleille on. 
Nyt kerron teille mitä jokainen oikeasti tarvitsee makkariin: naulakoita. Kyllä! Siis maailman nerokkain idea laittaa naulakoita makkariin! En oo ennen ees ajatellu että makkarissakin vois olla naulakoita mutta ne on ihan parhaita. Illalla vaatteet saa laitettua naulakkoon roikkumaan jos ne ei ole menossa pyykkiin. Itse ruukaan laittaa myös vauvan kantorepun ja unipussin naulakkoon roikkumaan, koska ne on kuitenkin aika useasti käytössä, eikä niitä näinollen tarvi joka kerta alkaa kaivamaan jostain laatikosta esille. Tai jos nyt on vähän turhan lämmin niin neuletakin voi jättää makkarin naulakkoon roikkumaan, josta sen saa päälle jos tuleekin vähän vilu - ei tarvi siis enää jättää mitään sohvan päälle tai muualle kämppää venymään... 


Näin joulun aikoihin kynttelikkö tuo valoa työpöydän ääreen, mutta tarkoituksena on sitten hommata jokin työvalo sen tilalle joulunajan jälkeen. Työpöytä on äitini vanha, jonka sain / saimme etukäteisjoululahjaksi kuukausi sitten. Työpöytä on ihan mahtava ja siinä on hyvin säilytystilaa: juuri mitään ei siis tarvitse säilyttää pöydällä vaan kynät ja muistiinpanovälineet saa laatikoihin piiloon. Työpöytä on käytössä mulla myös ompelupöytänä: ompelukonekkin on piilossa kaapissa, mutta sekään ei ole ku vain nostauttaa pöydälle tarpeen tullen.. :) 
Työpöydällä on myös perhepotretti, joka pitäisi saada vielä seinälle roikkumaan. Ja varmaan sitä uusi kuvakin pitäisi jossakin vaiheessa ottaa, kun on tuota perheenlisäystäkin päässyt viime kuvan jälkeen siunaantumaan.


Työpöydän ääressä on jakkara (näkyy kylläkin vähän heikosti kuvassa), mutta olemme miettineet myös ihan oikean työtuolin ostamista. Tuo jakkara vaan kuitenki on niin sievä ja passaa makkariin tosi hyvin! Lisäksi hankintalistalla on (jo muutama vuosi ollut..) päiväpeitto. Jos jollakin on tiedossa että jossakin myydään valkoinen puuvillainen paksu parisängyn päiväpeitto soppelihintaan, niin saa vinkata!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen maailman nuukin päiväpeittojen suhteen - vihaan kiiltäviä tai raidallisia tai ryppyisiä tai huonolaatuisen näköisiä peittoja. Valkoinen, yksinkertainen, ei helposti ryppyyntyvä ja sopivan "painava"(tai jykevä??) peittämään alla olevien peittojen muodot löytyi H&M:ltä muistaakseni 50-80 eurolla. En tiä myyvätkö enää, mutta kantsii tsekkailla Henkkamaukan netistä :)

Henni kirjoitti...

JUURI semmoista etsin itsekin! Ei saa olla mikään liian ohut luttana eikä tarvi olla kuvioita jne! Pitääpä heti käyä kurkkimassa henkkamaukan netistä, kiitos! En ole sieltä tainnut niitä katellakkaan, vaikka jotexit ja anttilat ja sun muut oonki selaillu jo moneen otteeseen läpi.. :)