02 huhtikuuta 2016

Amerikkalainen mustikkajuustokakku

Olen niin kauan aikaa tehnyt hyydytettäviä juustokakkuja (tai vaahtokakkuja, kuten siskon kanssa niitä kutsumme) että niiden teko on alkanut hieman kyllästyttää. Vaahtokakuista saa kyllä helposti muokattua erilaisia variaatioita korvaamalla kerman ja tuorejuuston maitorahkalla, vanukkaalla, turkkilaisella jogurtilla tai vaikka vaniljavaahdolla...mutta silti. Vaahtokakuista olen tehnyt sekä jogurtti-, smoothie-, seepra-, mokka-, piparkakku-, kinuski-, marja-, hedelmä- ja erilaisia suklaaversioita, joten vaahtokakkupuoli on ehkä nyt nähty. Ainakin vähäksi aikaa.
Haluan palata takaisin klassikoiden pariin ja kokeilla jotain uutta! Viimeisin herkku jonka loihdin oli amerikkalainen mustikkajuustokakku ja sitä ennen banoffee (josta lisää seuraavalla kerralla).

Amerikkalainen mustikkajuustokakku

pohja:
150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl suolaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit, vatkaa joukkoon muna. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 sentin korkeuteen. Laita jääkaappiin odottamaan täytettä.


täyte:
4 kananmunaa
1 prk kermaviiliä (tai rahkaa/tuorejuustoa..)
2 dl vispikermaa
5 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)

Sekoita täytteen ainekset keskeään. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin perunajauhoja. Kaada täyte pohjan päälle 175° C uunin alatasolla tunti. Jos kakun pinta meinaa tummua liikaa, lisää päälle foliota. Voit myös laskea lämmön 150 asteeseen ja hieman pidentää paistoaikaa tarvittaessa.


Ei kommentteja: