18 huhtikuuta 2016

Brookies


Nyt on kulkaa semmonen suklaaherkkuohje löytyny että ei oo toista. Ite tykkään karkeista, tykkään jäätelöstä, tykkään limpparista... mutta rakastan suklaata. 
Brownies, ihanaa! 
Suklaahippukeksit, yes please! 
Ja kun nämä kaksi yhdistää yhteen niin syntyy semmonen suklaaunelma, että ei oo toista.


Brownies + cookies = 
brookies

Brownie-taikina
150 g tummaa suklaata
100 g voita
1 dl sokeria 
1 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa, lisää sekaan sokerit ja suola, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon loput ainekset. 
Vuoraa vuoan (halk. n. 24 cm tai koko n. 20x30 cm) pohja leivinpaperilla, öljyä reunat. Kaada taikina vuokaan ja anna olla jääkaapissa vähintään 1 tunti. 

Cookies-taikina
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
0,5 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata rouhittuna

Vaahdota voi ja sokerit, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, kääntele ne taikinaan. Lisää myös suklaa ja suola. Nostele taikina nokareiksi brownie-taikinan päälle. Paista 185° uunin alatasolla 35 min. Taikina saa jäädä sisältä kosteaksi! Anna jäähtyä kunnolla ja nauti! 

Ei kommentteja: