24 toukokuuta 2016

Merirosvosynttärit - kutsut

 Jotenkin ihan siitä asti kun Esko oli vauva, hänestä tuli meidän pieni hurja merimiehemme. Vaaleanvihreä merimies-teema kantoi ristiäisten yli ja heti kastejuhlan jälkeen olikin selvää, että samalla aihealueella liikutaan myös synttäriteeman suhteen. Värimaailma ja merirosvo-teema tuli valituksi ihan kuin itsestään - tilasin kerran hetken mielijohteesta H&M Home -osastolta alennuksesta punaisia kertakäyttöastioita, joissa oli turkoosin värisiä merirosvomustekaloja. Eli punainen & turkoosi, that's it! 


Kutsut suunnittelin picmonkey-ohjelmalla, jota olen käyttänyt esim. tyttären Sofia the First -synttärikutsujen (3v.) ja 2-vuotissynttärikutsujen sekä pikkumiehen ristiäiskutsujen suunnitteluun. Ristiäiskutsut toimitin perille sähköisesti (= whatsapilla), mutta synttärikutsut on mulla ollut tapana toimittaa perille ihan paperiversioina. Tytön 2- ja 3-vuotissynttärikutsut tein koneella ja teetin ne valokuviksi. Sitten vielä hieman leikkaamista, liimaamista ja muuta näpertelyä ja ne on valmiit. Tällä kertaa päästin itseni pikkusen halvemmalla kun en kutsuja teettänyt vaan tulostin siskoni tulosti ne paperille ja sitten eikun hommiin. Lisäksi teemaan sopivat paremmin paperiset, vanhan oloiset kutsut, kuin kiiltäväpintaiset, "täydelliset", valokuvat. 


Kutsut tulostettiin ihan normaalille tulostuspaperille niin, että yhteen A4-paperiin tuli kaksi kutsua (joiden koko siis A5). Kellertävän ja vanhan fiiliksen kutsuihin sain upottamalla kutsut ensin vahvaan kahvi-tee-seokseen ja ripustamalla kuivumaan. 


Kun paperit olivat kuivuneet, poltin niiden reunat sytkärillä - tää oli siis koko prosessin tympein / hitain / tylsin / haisevin homma.  


Mutta nyt on kutsut valmiita ja ne ovat matkanneetkin jo vieraiden koteihin kertomaan hurrrrjista kesäkuun merirosvosynttäreistä. Nostamme purjeet siis kesäkuun 18. päivä ja laiva odottaa matkustajiaan mummolassa. Ruokapöydälle tulee tarjolle ainakin miekkoja, tykinkuulia, mustekaloja sekä tietysti rommipulloja! 


Yarrr!

Ei kommentteja: