17 toukokuuta 2016

Sitruunainen suklaakeksikakku

Täytin vastikään 27 vuotta ja ikäkriisi kolkuttelee ovella. Sitä on hyvä paeta vähän leipomalla! Taas kerran! (Ihan oikeesti, seuraavalla kerralla on jotain muutaku leivontaohjeita.. Lupaan.)
Tämä keksikakku koostuu kolmesta osasta: kahvilla maustetuista suklaakekseistä, kirpeästä sitruunatahnasta sekä lempeän täyteläisestä, vaniljaisesta kermarahkasta. Pinnalle voi halutessaan rouhia tummaa suklaata.


Sitruunainen suklaakeksikakku 

Suklaakeksit
125 g voita
1,5 dl sokeria
2 munan valkuaiset
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 tl pikakahvijauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna
+ 50 g tummaa suklaata rouhittuna pinnalle

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi, lisää muna ja pikakahvijauhe hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan loppujen ainesosien kanssa. Laita taikina jääkaappiin ainakin tunniksi. Kauli taikinasta 5 samankokoista pyöreää levyä, paksuudeltaan n. 3mm. Paista uunin keskitasolla 200° n. 5-8 min. tai kunnes valmiita. Anna jäähtyä. Valmista sitruunatahna ja kermarahka, laita jättikeksin päälle aina sitruunatahnaa ja sitten kermarahkaa. Kokoa kakku. Koristele suklaarouheella. 

Sitruunatahna
2 munan keltuaiset
2 sitruunan mehu (= 1 dl)
(1 pestyn sitruunan raastettu kuori)
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
35 g voita

Yhdistä kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna liedellä vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Anna jäähtyä kunnolla. Jos haluat tujumman sitruunan maun, käytä myös sitruunan raastettu kuori. Tällöin tahna kannattaa soseuttaa sauvasekoittimella. 

Kermarahka
2 dl vispikermaa
100-150 g maitorahkaa
pari rkl vaniljakastikejauhetta (maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
muutama rkl tomusokeria (maun mukaan)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon muut ainekset ja levitä kiisselin päälle. 


2 kommenttia:

Vilhelmiina kirjoitti...

Mun on pakko kysyä että miten tätä pystyy leikata? :D eikö tuo keksi ole kovaa vai miten Tästä saa siistejä paloja? Ihanan näköinen Herkku!

Henni kirjoitti...

Moikka! Keksit on kyllä kovia kun tulevat uunista ja jäähtyvät, mutta kakussa sitten imasevat täytteistä itseensä vähän nestettä joten pehmenevät kyllä! :) On ne vähän jämäkämpiä ku perinteiset sokerikakkupohjat mutta helposti pystyy leikkaamaan.