03 helmikuuta 2011

Ostoslistaa pukkaa

Ikeasta löytää aina kaikkea kivaa - ehkä vähän liianki paljon. Oon nyt vähän tutkaillu nuita Ikean nettisivuja ja päätyny semmoseen lopputulokseen, että mie tarvin sieltä vaikka ja mitä. No, ei ehkä kuitenkaan ole mahollista ostaa sitä kaikkea, joten aion tyytyä muutamaan pikkujuttuun..Svalka-punaviinilasit olis 6kpl/39kr. Meillä nimittäin ei oo minkään näkösiä viinilaseja; illanistujaisissa viini on aina pitänyt juoda isoista laseista (ellei sitte suoraan pullosta), voi kauhea! Nyt asiaan tulee muutos, kun minusta tulee sivistynyt aikuinen joka siemailee punaviininsä vasituista laseista, hiphei! (Tarkoittaa siis sitä, että punkkua saa juoda tavallista enemmän...)
Nämä Pokal-lasit on minun vihan ja rakkauden kohde. Ne on ihanan isoja ja kauniita laseja, eivätkä maksa kuin 5kr/kpl.. Mutta ne menee rikki. Ne halkeilee ja niistä lohkeilee pois pikkupaloja, ainakin tiskikoneessa. Hmh! Toisaalta ne on niin halpoja, että jos menee vähän rikki, niin ei haittaa.. :D Voi heittää roskiin ja ostaa uudet, ihana kulutusyhteiskunta! Niitä tarvisin ainaki 4 tai 5 kappaletta..
Koska veittet tylsyy ennenku ne ehtii matkata kaupasta kotiin, joten Aspekt-veitsenteroitin olisi oiva hankinta. 59 kruunulla sais kivasti veittet terotettua, ettei tarttis kiroilla ku pilkkoo tomaatteja (tomaatinkuori muuten on semmonen, että ei leikkaannu siististi ilman terävää veitteä)..
Tiedän, tämä Blanken-koriteline suihuun ei oo mikään kaikista kaunein, mutta haloo, opiskelijabudjetillahan tässä mennään. Sitä paitsi tämä ois "major improvement" nykytilanteeseen -> shampoot, hoitoaineet, kuorinta-aineet, kasvonaamiot, saippuat sun muut on lattialla hujanhajan. Hintaaki ois vaan hurjat 29 kruunua.
Viimeisenä - vaan ei vähäisimpänä - uudet ruokalautaset. Oon kurkkuani myöten täynnä meidän tummanharmaita astioita, jotka minun mielestä sais savikiekkoina heittää ilmaan ja ampua. No nämä Dinera-lautaset ois ihanat. Aluks ois ehkä vähän hassua syä 20 cm x 30 cm kokoisilta lautasilta, mutta kaikkeen tottuu, vai mitä? (Paitsi niihin harmaisiin lautasiin)! Jos nyt investois nuihin 29kr x 6 kappaletta, niin vois sitten kesään oottaa, ennenku alkaa osteleen syviä- ja pikkulautasia.. Ja sitä ennen vähän makustella, että minkälaiset semmoset haluan.. ;)


Kuunnelkaahan tämä. Ihan uskomaton! :')

7 kommenttia:

Henni kirjoitti...

Hei!
Tosi hieno ääni kyllä, pitää käydä ettimässä siitä lissää videoita kyllä.. :)

Joo, Iines on rodultaan japaninpystykorva. Ei ole kova haukkumaan, mutta olen kyllä tehny sille selväksi ihan pennusta asti, että mitään haukkumista en siedä. Yleensähän koira oppii emoltansa ihan pienenä käyttäytymismallit (myöskin sen, mitä asioita haukutaan ja milloin) joita se sitten vanhempana käyttää. Vaikkakin Iineksen emo haukkui aika paljon (ja monet japsin yleensäkin), niin Iines ei kuitenkaan juuri hauku eli sinnikkäällä koulutuksella kyllä pystyy paljon vaikuttamaan! :) Ainoa miten se nykyään metelöi, on oikeastaan silloin, kun se kuulee postinkantajan rappukäytävässä tai ovikello soi tms. niin se murahtelee ja katselee epäluuloisena ovea kohti.

Japaninpystykorva on aivan ihana rotu ja pienillä karvapalleroilla riittää kyllä luonnetta vaikka muille jakaa. Ihan järjettömän kovapäisiä ovat, mutta positiivisen tsemppauksen ja periksiantamattomuuden (!) myötä niistä kasvaa ihan yhteiskuntakelposia koirakansalaisia. :) Kannattaa kattoa sitä Cecar Millanin (koirakuiskaajan) sarjaa telkkarista ja seurata niitä ohjeita. Koska se mies on nimittäin pätevä ja monet ongelmat on meilläki ratkenneet (tai ainakin helpottaneet) sen neuvojen myötä. :)

Henni kirjoitti...

Hienoa, japsit on ihan mahtavia! :) Niin ja siitä haukkumisesta vielä - asutaan kerrostalossa jossa seinät on ihan "paperia" (naapureiden puhe kuuluu tänne jne) niin ei oo ikinä tullu kukaan valittaan että koira haukkuis täällä ku ei olla kotona.. :) Pentuna sama homma (vaikkakin eri kerrostalossa) - naapuri oikein kehu, että ompa se pieni ja sievä ja hiljanen koira ja voi voi ku toinen on niin söpö että.. ;)
Ps. Varaudu siihen, että ku menet sen pennun kanssa pihalle, niin siinä on heti kaikki kylän mummot höpöttämässä sille koiralle.. ;) Se on mummomagneetti!

Henni kirjoitti...

Jeh, koirakuume on paha kuume ;) Siitä ei pääsekku vain niin, että hankkii koiran.. Kunnes se koira on ollu vuoden tai pari ja tulee taas pentukuume (nimimerkillä mieki-haluan-pentukoiran-nyt-heti).. :D

Anna kirjoitti...

http://www.nelonen.fi/node/109801 :( Ei kiva!

Ja joo, pentukuumetta havaittavissa täälläkin päässä! :'D

Henni kirjoitti...

Tuon linkin takaa löytyvä mielipide kertoi minusta vaan siitä, että kyseisellä ei ole ehkä ihan kaikki kotona. Ookko Annastiina ite seurannu tuota Koirakuiskaaja-ohjelmaa? Olen siinä yhden ainoan kerran ite nähny käytettävän koiralla sähköpantaa (joka siis oli aivan hullu koira), vaikka jaksoja oon seurannu useita kymmeniä. Enkä kyllä ikinä oo nähny, että ois mitään piikkipantaa käytetty.. Vaikka se ei ehkä kaikkien ihmisten mieleen oo, niin Cesar saa kuitenkin koirat koulutettua - muistan yhden Koiran ja isännän käytöskoulu-ohjelman jakson, jossa kouluttaja sanoi, että koira on niin hullu, että se pitää pistää piikille. Piikillehän se koira sitten päätyi - vastaanvanlaisia (ja vielä tuplasti hullumpia) koiria olen nähny Cesarin kouluttavan ja niistä on tullu ihan kelpo kansalaisia. Että ei oikeasti kannata uskoa ihan kaikkea mitä joku koira-ystävä-kiihkoilija kirjottaa.. :D Tuskimpa se ohjelma olisi niin suosittu, ja tuskin sitä ees näytettäis televisiossa, jos siinä kidutettais eläimiä.. :)

Minkäslaisen pennun haluaisit seuraavaksi? :> Meitsiä houkuttais amstaffi tai joku vastaava...

Anna kirjoitti...

Oon kattonu kyllä ohjelmaa, mutta tosiaan noista Suomessa näytettävistä jaksoista leikataan Suomen telkkariin sopimaton (eli liian väkivaltanen) materiaali pois niinko tuolla Nelosen sivuilla lukikin. :/ Kyllähän tuolla Millanilla toki on hyviä juttuja mutta aika inhottavan monesti väkivallan kautta mennään, Youtubesta löytyy aika tylyjä videoita tuosta ukkelista. Mulla jäi niistä aika kökkö maku suuhun, katon mieluummin sitä vähän lempeämmän sortin koirankouluttajanaikkosta. ;D

Eiköhän tänne tuota samaa minikoirasarjaa tuu seuraavakin jos pennunhankintaan aletaan, saapa nähhä! ((: Amstaffit on kyllä tosi kivan olosia koiria, tässä meijän lähistöllä liikkuu montaki ja ne on kaikki tosi komeita ja tottelevaisia.

Henni kirjoitti...

Juu meki ollaan nähty täällä pari kertaa, pysähyttiin kerran jopa jututtaan yhtä miestä joka ulkoilutti kahta semmosta.. :) Minikoirat on hauskoja, Neppikselle kaveri!

Oon mieki jottain pätkiä nähny joskus, mutta oon kuitenki sitä mieltä, että ehkä ennemmin vaikean kautta kuin se että koira lopetettaan.. (en siis kannata väkivaltasuutta, mutta you know). Koska aina on mahollisuus :)