06 syyskuuta 2012

Syntinen suklaakakku

Syntisessä suklaakakussa on kaikkea ihanaa ihan liikaa, joka tekeekin siittä niin syntisen herkun: on paljon voita, sokeria, suklaata... Tämä on kakku, joka maistuu parhaiten ison maitokahvin kanssa aamulla kun kirjoittelee blogia (voitte varmaan arvata mitä juomaa mulla on tällä hetkellä kupissa ja mitä herkkua lautasella, hehe). Minun ohjeessa kaikki oli grammamääräsinä, mutta laitan myös noin-desimitat jos keittiövaakaa ei kotoa löydy.
Pohja:
~ 170g notkistettua voita
~ vuoan voiteluun voita
~ reilu 1½ dl sokeria (150g)
~ 3 tl vaniljasokeria
~ 1 kananmuna
~  reilu 1½ dl mantelijauhetta (100g)
~  reilu 1½ dl vehnäjauhoja (100g)
~ ½ dl maitoa
~ 1 tl leivinjauhetta
~ hyppysellinen suolaa
~ 100 g maitosuklaata sulatettuna
 Voitele uunivuoka, esim. irtopohjavuoka, voilla ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita jauhot keskenään kulhossa ja kaada jauhoseos sekä maito voivaahdon joukkoon. Sekoita kunnolla. Laita noin puolet taikinasta vuoan pohjalle, tasoita. Kaada päälle sulatettu suklaa. Lisää loppu taikina, tasoita pinta. Vedä veitsellä tai haarukalla muutamia vetoja niin, että suklaa sekoittuu osittain taikinaan. Paista uunin alatasolla täysin kypsäksi (ettei tulitikkuun jää taikinaa kun kokeilee), n. 30 minuuttia. Paistoaika voi vaihdella. Irrota kakku vuoasta, siirrä se tarjoilualustalle ja anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ennen kuorruttamista.
Kuorrute:
~ 15 g voita
~ 3 rkl kaakaojauhetta
~ 1½ dl tomusokeria
~ 50-75 g maitosuklaata sulatettuna
~ (kuumaa vettä)
Sulata suklaa ja sekoita siihen voi. Kun voi ja suklaa on tasaista massaa, sekoita niihin kaakaojauhe sekä tomusokeri. Lisää tarvittaessa loraus kuumaa vettä, jotta kuorrute on tarpeeksi notkeaa levittämiseen. Kaada kuorrute kakun päälle ja  levitä tasaiseksi kerrokseksi. Tämä on ihanaa lämpimänä, mutta jääkaappikylmänä se vasta herkkua onkin! Veikkaan kyllä tosin, ettet malta oottaa että se jäähtyy ihan kylmäksi...

3 kommenttia:

Nanni kirjoitti...

Oooo, melkonen herkkukakku :)

Anonyymi kirjoitti...

tää oli sellanen ohje mitä ei voinut vastustaa. Kun tajusin,että kaapista löytyy kaikki tarvittavat aineet, oli pakko leipoa tätä heti...ei voinut millään odottaa viikonloppuun :D.

Ensimmäinen suklaansulatus yritys mikrossa meni pilalle kun se vähän ehti kärähtää :D onneks oli varalevy. Käytin tummaa suklaata. Pohjasta tuli muuten hyvä, mutta kovasti kakku alkoi murtumaan kun koitti leikata palasia. Silti...ihan syntisen hyvää :). Tämän kans vielä vadelmia ja vaniljajäätelöä tai kastiketta niin namnam :P. Vähän kuin mutakakkua.

Henni kirjoitti...

Tuo on kyllä tosiaankin herkkukakku! :) Pohjaa oli kyllä hieman hankala leikata kun kakku oli lämmin, mutta helpotti huomattavasti kun oli jäähtyny ja ollu muutaman tunnin jääkaapissa.