09 joulukuuta 2013

Ruokahaaste

Vähän aikaa sitten (=aikoja sitten) sain ruoka-aiheisen haasteen Annastiinalta

1. Mikä on eksoottisin herkku jota olet päässyt maistelemaan?
En oo kyllä ikinä syöny mitään eksoottiseksi luokiteltavaa.. Ainakaan muistaakseni. Euroopassa on tarjolla minun mielestä ihan perusruokia, mutta jos täytyy joku kaikista eksoottisin valita, niin se olisi varmaan Kreikassa syöty semmonen vaalea kala... En muista mitä se oli, hyvää kuitenkin.


2. Oletko mausteisen vai miedon ruuan ystävä?
Luulin että tykkäisin enemmän mausteisesta ruoasta, mutta kun kävin kerran Oulussa intialaisessa, en tykännyt yhtään! Kaikki vaan maistui currylle, olipa se sitten kanaa tai kalaa... Mausteinen ruoka hyvällä maulla!


3. Minkä maan ruokakulttuuri ei kertakaikkiaan kiinnosta sinua ja miksi ei?
 Unkarin. Sillon ku olin siellä "luokkaretkellä" 16-vuotiaana, perhe, jonka tykönä siellä asuin, tarjosi minulle maailman tylsimpiä ruokia: kalapuikkoja, perunoita, herneitä, juustoa ja lihapullia. Samalla lautasella. Ilman kastiketta. Nou thanks.4. Onko ruoan ulkonäöllä merkitystä sen herkullisuuteen?
Ei välttämättä. Toki kaunis annos vaikuttaa siihen miltä ruoka maistuu, mutta toisaalta esim. tsatziki on ihan superhyvää herkkua vaikka se ei miltään erikoiselta näytäkkään.  


5. Huonoin ravintolakokemuksesi?
Meinasin sanoa että ehkä se intialainen mistä puhuin aiemminkin, mutta täytyy kyllä sanoa että kerran haettiin lähipizzeriasta pizzaa ja siinä oli hulluna mustapippuria herkkusienten päällä. HYI. Voi sopiakki, mutta ei kyllä sillon ollu maullaan. 


6. Unohtumattomin ateria?
APUA! Emmie tiä. Nyt mikä tulee vaan ekana mieleen, on se kun laskeuduttiin Kosille toissakesänä ja mentiin heti ravintolaan. Hirveän pitkän matkustuspäivän jälkeen oltiin supernälkäsiä ja mentiin vaan hotellin vieressä olevaan ravintolaan syömään. Oltiin ihan tunteitten vallassa!


 7. Sopivatko makeat maut mielestäsi pääruokiin?
Sopivat, jos ne on oikein laitettu. Vaikkapa ananas sopii ihanasti tuliseen kanaruokaan...


8. Entä suolaiset jälkiruokiin?
No vain jos ne on oikein laitettu. Ainaki suolapähkinät sopii hyvin suklaan kanssa. Ja siis jokaiseenhan jälkkäriin pitää laittaa ripaus suolaa!


9. Jos pääsisit ihan mihin tahansa ravintolaan syömään juuri nyt, minkä valitsisit?
Helsingin VLTAVAAN. Se on kiva paikka!


10. Loppuun vielä yksinkertaisesti: mikä on suosikkiruokasi? (:
 Lohi. Lohikeitto, uunilohi jne.


2 kommenttia:

Laura Hipsi kirjoitti...

Ihanan näköisiä ruokia! :)

Henni kirjoitti...

Kiitos! Itelle tuli vähän nälkä ku valkkaili vanhoista kuvista nuita ruokakuvia... ☺