21 huhtikuuta 2014

Valkosuklaa-limejuustokakku

Lukijan pyynnöstä tässä ohje ihanan raikkaaseen ja keväiseen juustokakkuun.


Valkosuklaa-limejuustokakku

Pohja
~ 150 g keksejä (esim. digestive)
~ 75 g sulaa voita
~ n. 30 g valkosuklaata

Täyte
~ 400 g maustamatonta tuorejuustoa
~ 2 limen raastettua kuorta + 1 limen mehu
~ 100 g valkosuklaata sulatettuna
~ 2 rkl sokeria
~ 2 tl vaniljasokeria
~ 2 dl vispikermaa
~ 4 liivatelehteä

Koristelu
~ hedelmäisiä pääsiäiskarkkeja
~ suklaamunia rouhittuna


Murskaa keksit pieneksi rouheeksi ja rouhi valkosuklaa. Sulata voi ja sekoita se keksinmuruihin. Lisää valkosuklaarouhe. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, tasoita kakun pohja vuoan pohjalle. Anna olla jääkaapissa odottamassa täytettä.
Laita liivatteet kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vispaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit. Sekoita kerman joukkoon limen kuori, tuorejuusto ja sula valkosuklaa. Kiehauta limen mehu, lisää joukkoon puristellut liivatelehdet ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle, laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta se tarjoilualustalle.
Lisää koristeet vasta juuri ennen tarjoilua. Ota kakku jääkaapista noin 20-30 minuuttia ennen tarjoilua pöydälle, jotta pohja ehtii hieman pehmetä.


1 kommentti:

Jii kirjoitti...

Kiitti ohjeesta!