07 huhtikuuta 2014

Kesäparveke mielessä


Yrttien taimet ja kesäkukkien alut ovat täällä!

Omassa "minipuutarhassani" (olohuoneen tietokonepöydällä) on tällä hetkellä aikamoinen joukko kaikenlaisia taimia kasvamassa. On basilikaa, kevätsipulia, persiljaa ja tarhapetunioita.
Vielä pitäisi istuttaa ainakin kääpiöasterit ja jäävuorisalaatti.
Kuvassa on yhden päivän aikana otettu neljä kuvaa basilikan taimien kasvusta. Ne kasvaa ihan silmissä!

Kesäksi olisi tarkoitus saada parveke täyteen jos jonkinmoista yrttiä ja kukkaa. Meidän parveke on niin tylsä. Siellä on vain 3 tuolia (ehkä se 4. pitäisi myös hakea sinne), pöytä ja ankea ruskea matto peittämässä vieläkin ankeampaa harmaata betonilattiaa. Plääh. Parvekkeen pöydälle ostin viime kesänä kaksi mustaa säänkestävää tablettia ikeasta, mutta eihän ne paljoa väriä tuo. Säiden lämmetessä olisi tarkoitus kaivaa vielä sähkögrillikin esiin. Musta semmonen.

Mutta tänä kesänä haluan jotain uutta sinne. En kuitenkaan halua poiketa omasta tyylistäni: vaikka pinkit kukkapurkit piristäis parveketta, ei ne oo minun juttu. Haluan pidättäytyä omassa tyylissäni: puuta, ruskeaa, mustaa, terästä, harmaata, valkoista. Ja paljon kasveja. Ajatuksena olisi tehdä että avomies tekisi sinne penkin, jonka päällä voisi pitää kasveja sekä kukkapurkeille jonkin kukkalaatikkotsydeemin. En tiedä vielä minkälaisen, sen näkee sitten. Tai sitten ostan Ikeasta sellaisen sinkittyä terästä olevan Hyllis-hyllyn, joita näkyy nyt olevan joka paikassa. Suunnittelut on vielä vaiheissa. Saa nähdä mitä tässä ehtii saada aikaiseksi.

♥ Mutta jotain uutta kuitenkin tulee! ♥

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä myös kesäparveke siintää silmissä. Meillä on myös vähän tylsä ja aika iso parveke, johon toivon saavani vihreän ja vehreän kasvitarhan. Minä yritän toteuttaa kierrätysperiaatteella tämän vuoden hankinnat, mitä nyt siemenet ja mullat pitää ostaa... Ruukuiksi olen haalinnut kaikenlaisia purnukoita ja lisää keräilen. Tänään taidan kylvää myös yrttejä - kasvamassa on jo vähän kesäkukkia, hyvin näyttäisivät lähteneen itämään.

Henni kirjoitti...

Vihreys ja vehreys tekeekin parvekkeesta tosi kivan, eipä sinne paljon muuta sitten tarvita ☺ Mie ostin siemeniä Lidlistä, ne oli siellä tosi edullisia (muistaakseni 0,39€/pss) ja hyvin ovat itäneet, varsinkin jäävuorisalaatti on läheny hyvin aluilleen. Mulla on yhessä eteisen kaapissa kasa pikkupurkkeja, joita olen joka talvi heittämässä menemään, mutta onneksi maltan mieleni, koska kuitenkin käytän niitä kaikkia sitten kesällä :D Onnea ja menestystä kukkien ja yrttien kasvatukseen! ☺