13 elokuuta 2014

The perfect lasagna

Minun mielestä kaikissa lasagneohjeissa on kaks vikakohtaa:
1. jauhelihakastiketta tulee liian vähän ja
2. juustokastike on liian juoksevaa ja sitä on liikaa,
jolloin tapahtuu seuraavaa: lasagne on liian löysä lötkö joka lilluu kastikkeessa. Levyjen välissä ei ole juuri mitään ja ruoka ei maistu miltään. Lisäksi lasagnea ei kannata tehdä perinteiseen laakeaan vuokaan (jonka koko noin puolet uunipellistä), vaan pohjapinta-alaltaan pienempään mutta reilusti syvempään vuokaan.
Trust me.
Tässä ohjeessa on ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Sen takia tämä on The perfect lasagna.


Jauhelihakastike
~ 800 g jauhelihaa
~ 2 sipulia
~ 3 porkkanaa
~ 5 valkosipulinkynttä
~ 2 tomaattia
~ suolaa (tarpeeksi...)
~ pippuria
~ paprikamaustetta
~ chilijauhetta
~ pikkusen juustokuminaa
~ 1 tlk tomaattimurskaa (400-500g)
~ 2 rkl ketsuppia
~ mukavan kokonen köntti voita paistamiseen

Laita isoon paistinpannuun/kasariin voi ja lisää sinne jauhelihat sekä raastetut/pienityt sipulit, valosipulit, porkkanat ja tomaatit. Paista niin kauan aikaa, kunnes jauhelihat on kypsyneet ruskeiksi ja kasvikset alkaneet pehmetä. Lisää mausteet ja tomaattimurska. Anna kiehua, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Maista, että on hyvää ja on tarpeeks mausteita, sammuta levy ja kastike on valmis.


Juustokastike
~ iso siipale voita
~ n. 0,5-0,75 dl vehnäjauhoja
~ 6-7 dl maitoa
~ muskottipähkinää
~ suolaa
~ valkopippuria
~ n. 10-15 viipaletta juustoa

Lisää voi ja jauhot kattilaan. Sekoittele kunnes ovat sekaisin. Lisää maito. Keitä, kunnes seos muuttuu kastikemaiseksi. Lisää mausteet ja juusto. Sekoita tasaiseksi ja nosta pois levyltä.


Päälle
~ n. 150 g juustoraastetta
~ tarjoiltaessa tuoretta rucolaa

Voitele vuoka ja kokoa seuraavasti: jauhelihakastiketta, levyjä, juustokastiketta, jauhelihakastiketta, levyjä, juustokastiketta... jne, kunnes kastikkeet loppuvat. Laita päällimmäiseksi jauhelihakastiketta, jonka päälle vielä juustoraaste. Paista 200° uunissa alatasolla 35-40 minuuttia, kunnes juusto on rapeaa ja saanut kauniin värin. Tarjoiltaessa heitä päälle pikkusen rucolaa ja avot.

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

IHANAN NÄKÖISTÄ! Pakko kyllä kokeilla, kiitos reseptistä! :)

Henni kirjoitti...

Suosittelen! Eipä kestä ☺☺