18 elokuuta 2010

DIY: tyynynpäälliset


Ompelin kankaista kaksi 65x65 cm ja kaksi 35x35 cm tyynyliinaa. Ensin laitoin kankaan kaksin kerroin pöydälle ja sen päälle valmiin, sopivan kokoisen tyynyliinan. Tein siis harmaasta kankaasta samankokoisen tyynynpäällisen, kuin mitä tuo ruudullinen on. Harmaa kangas on siis kokoa 70x145 cm ja se on vain taitettu kaksinkerroin, jolloin yhtä reunaa ei tarvitse ommella ollenkaan (taitto) ja yksi reuna jätetään auki.
Sen jälkeen päärmäsin (onko oikea termi oikeassa paikassa?) lyhyiden sivujen reunat, eli käänsin ne ja surautin ompelukoneella päältä. Sitten taitetaan kankaan nurjat puolet vastakkain. Jätä toinen puoli pidemmäksi (sillä on tarkoitus), niin että kankaiden mitat ovat tässä tapauksessa 75 cm ja 65 cm.
Taita "pitkäksi jäänyt" osa tyynyliinan toiselle puolen. Sen jälkeen laita nuppineuloilla kankaan kaksi sivua kiinni ja jätä pääty vapaaksi (se, jonka reunat on päärmätty).
Kun se ylimääräinen lärpäke on taitettu kankaan taakse, kiinnitetään se myös nuppineuloilla kiinni.
Muista laittaa aina nuppineulat näin päin! Helpottaa ommeltaessa niiden poisottamista. (:
Kun sivut on ommeltu, leikkaa ylimääräinen kangas pois sauman vierttä pitkin. Siksakkaa reunat.
Kun tyynyliinan kääntää oikeinpäin, tältä pitäisi näyttää. Tuo ylimääräinen "lärpäke", tulee siis sitä varten, että tyyny pysyy paikoillaan tuolla sisällä. (:
Aivan viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä - silitys. Vihaan silittämistä tosi paljon, teen sitä vaan pakon edessä (lue: sillon kun ei ole muita silittämässä). Sain kuin sainkin kaikki neljä valmiiksi, jippii! Isommille tyynyliinoille tuli hintaa n. 4 euroa/kpl ja pienemmille n. 2 euroa/kipale.

2 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Moikka! meinasitko värjätä nuo vaatteet sitten uudestaan? Mieki oon täällä yrittäny hiukan sisustaa, mutta aika ei oikein riitä käymään sisustuskaupoissa ja no Juhahan ei niihin lähe ;D, onnea (teille) jo valmiiksi uuteen kämppään!
-Henna

Henni kirjoitti...

Joo ajattelin värjätä! Lähinnä mustaksi kylläkin.. Laskeskelin että väriä pitäisi ostaa ainakin kolme pakettia, että koko vaateläjän saisi värjättyä :D
Kiitos paljon, ollaan just saatu ehkä 1/4 kamppeista järjestykseen ja asunto näyttää enemmän ikeapusseissa vellovalta varastolta kuin kodilta.. :D Mutta eiköhän tämä tästä... (;