21 kesäkuuta 2011

Jauhelihakeitto

Lauantain postauksessa puhuin karppiherkun tekemisestä ja tein sitten kaali-jauhelihakeittoa (GL, VHH). Minusta kaikista parhaimpia ruokia on just perinteisest ruoat ja varsinkin jos ne on luontaisesti vähähilsusia. Keittoa varten tarvitset siis:
~ naudan jauhelihaa
~ voinokare paistamiseen
~ 2-3 porkkanaa
~ 500g - 800g kaalta
~ 1-2 sipulia
~ 1 l vettä
~ 1 iso tai 2 pientä laakerinlehteä
~ 1-2 tl suolaa
~ mustapippuria (rouhetta tai kokonaisia)
~ valkopippuria (rouhetta tai kokonaisia)
~ (1-2 valkosipulin kynttä)
Paista jauheliha. Lisää kattilaan vesi, mausteet (myös laakerinlehdet), pilkotut porkkanat ja sipulit (sekä pieneksi pilkottu valkosipuli). Kun vesi kiehuu, lisää myös pilkottu kaali. Anna kiehua 45-60 minuuttia, tai kunnes kaali ja porkkanat on kypsiä. Lisää lopuksi keittoon jauheliha ja tarkista maku; lisää suolaa tarpeen mukaan. (Ongi laakerinlehdet pois ettei kukaan vahingossa syö niitä :))
Tarjoile kuuman höyryävänä vaikkapa tämmöisistä pienistä kipoista, kuten minä tein. Keittö pysyy niissä kuumempana kuin normaalissa syvässä lautasessa ja kippoa on helppo pitää käsissä esim. telkkua katsoessa ;)
Kaalikeiton seuraks tein raikasta salaattia: kurkkua, paprikaa, tomaattia, salaattia ja tuoretta sipulia.

Ei kommentteja: