05 kesäkuuta 2011

yo yo juhlat


 Lauantaina juhlittiin pikkusiskon yo-juhlia ja juhliminen jatkui vielä tänäänkin. Hiukset kiharsin kiharruspatukoilla.
Tarjottavaa juhliin tehtiin Miina-siskon kanssa. Lisäksi naapurin avulias täti teki mansikkamarenkikakkuja sekä ylioppilaskeksejä.


Kaikki tarjottavat olivat pääasiassa vähälaktoosisia - muutama oli kokonaan maidoton. Mie leivoin kala- ja kinkkuvoileipäkakkua.

 
Ruokien reseptejä saa sitten kysellä! :) Näitä oli niin paljon etten alkanu suoraan kirjotteleen kaikista ohjeita.


Pöydässä voileipäkakkujen lisäksi suolaisena tarjottavana oli coctailpiirakoita ja munavoita.


Lisäksi jääkaapissa oli maidotonta kinkkupiirakkaa siskolle jemmassa. Kaikki maidottomat leivottiin margariinista ja soijajogurtista, eli ne on 100% maidottomia.


Mansikkamarenkikakku oli minun lemppari ja se näytti maistuvan myös vieraillekkin (kolme kakkua meni kuin kuumille kiville).


Sisko teki minisitruunacupcakeja, joita mie söin varmaan parikymmentä kappaletta :D Takana näkyvät ylioppilaskeksit ja AfterEightit.


Aluksi tarjolla oli siskon tekemä mangojuustokakku ja sen takana minun tekemä maidoton mustikkapiirakka. Mustikkapiirakan lisäki maidotonta makeaa oli tarjolla mansikkajogurttikakun verran.


Kun mangojuustokakku loppui, pöytään nostettiin suklaajuustokakku (pätkisjuustokakku) - sekin siskon leipoma.


Illan hämärtyessä (okei, ei se hämärry kun täällä paistaa aurinko 24/7) esille nostettiin boolimalja johon sekoitettiin vähän erilaisia aikusten juomia :D


Tänään olo ei ollu ihan niin hehkeä ku eilen, mutta juhlat lähti kyllä uuestaan hyvin käyntiin :D Hiukset minun oli pakko laittaa ponnarille kun kiharat ei olleet enää niin kiharia yöunien jälkeen.
Lisäksi minun oli pakko vaihtaa matalammat kengät jalkaan. Lauantaina tuli ihan huomaamatta rakot jalkoihin kun oli välillä vähän kiirus: "nyt kun tuli vieraita lisää niin pitää tarjoilla nuo alkumaljat ja sitten käydä kaatamassa kahvia ja keittää sitä lisää, hakea jääkaapista uus kuoharipullo, käyä lisäämässä kahvikermaa kermakannuun, sitten pitäis ehtiä kuivata nuo tiskatut astiat, hakea likasia astioita olohuoneesta ja kattaa kahvikuppeja ruokapöydälle ja taas tulee lisää porukkaa..."


Vaikka lauantaina vähän sateli välillä vettä, tänään ilma oli ihan upea! Hellyttiin Laurin kans jopa posettelemaan yhessä

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Voi miten ihanat tarjottavat teillä oli siskosi yo-juhlissa. Ihan vesi herahtaa kielelle noita kuvia katsoessa!

Ainakin noiden molempien juustokakkujen ja maidottoman kinkkupiirakan reseptit voisit joskus postailla jos jaksat. :)

Henni kirjoitti...

Joo minä postailen kunhan vain tässä joku päivä kerkeän ja odottelen vähän josko muitakin ohjeita toivottaisiin :)