25 huhtikuuta 2014

Pentik: Tempo

Jo kolme vuotta sitten kerroin kärvisteleväni astiastokriisin kourissa, ja vasta muutama kuukausi sitten tähän kriisiin löytyi ratkaisu: päätös.
Päätin, että me aletaan keräämään Pentikin Tempo-astiastoa. 
Olis toki ihan siistiä jos tämän päätöksen ois tehny jo kolme vuotta sitten, olisi nimittäin saanut varmasti kerättyä tähän päivään mennessä jo niitä lautasia mukavasti.. Mutta eeeei ku piti jahkailla.

Nyt kuitenkin on päätös tehty. Joululahjaksi saamallamme lahjakortilla ostimme 6 kappaletta isoja lautasia ja joululahjaksi saimme myös samaa sarjaa olevan purkin.
Pari päivää sitten kävin ostamassa suuren Tempo-vuoan Pentikin liikkeestä.

Nyt halu ja tahto saada koko astiasto kasaan on vain kasvanut.
Ne on niin ihaniaLautanen 21 cm
Lautanen Syvä 24 cm
Kulho 0,4 l
Lautanen 28 cm

Näistä meillä on siis vasta nuita suurimpia ruokalautasia kuusi kappaletta. Tarkoituksena olisi kerätä kaikkia ylläolevia ainakin kahdeksat. Syvä kulho alunperin mietitytti minua tässä astiastossa kaikista eniten: tykkäänkö sen muotoilusta ja saako sen helposti aseteltua tiskikoneeseen? Pikkuhiljaa olen kuitenkin ihastunut siihen enemmän ja enemmän. Meidän omat ikean syvät lautaset on niin karmeat - täynnä harmaita raapimisjälkiä aterimista (periaatteessa minkälaiset astiat vain olisi suuri parannus nykyhetkeen). Odotan niin innolla sitä hetkeä, kun saan nakata ne menemään. Yhdet suloisimmista Tempo-astioista on minun mielestä pienet kulhot. Ne on niin söpöt ja täydellisen kokoiset!


 Tarjoilukulho 27x7 cm 2,7 l
Kaadin 0,5 l
Lattemuki 0,5 l
Purkki 0,65 l

Ylläolevan kuvan tarjoilukulho on sellainen, jollaisen kävin ostamassa pari päivää sitten. Se on just passelin kokonen! Ei liian iso salaattikulhoksi, mutta ei liian pieni lasagnen tekoa varten. Meillä on ihan kiva pieni kermakko jonka ostin joskus Kärkkäiseltä parilla eurolla, mutta se on ihan liian pieni. Ite laitan kahvia maitooni jonkin verran kröhm tarkoitan siis maitoa kahviini jonkin verran ja kermakko ammottaa aina tyhjyyttään välittömästi. Ei hyvä. Tuomonen puolenlitran ois paljon parempi. Lisäksi siittä vois tarjoilla lämpimät suklaakastikkeet jäätelöä varten tai punaviinikastikkeen pääruoan yhteydessä. Se ois just eikä melkein täydellinen! Kahvimotteina meillä on iso kasa muumimukeja (niitä sataa välillä ovista ja ikkunoista, olenkin päättänyt etten niitä enää halua ellei tule myyntiin jotain todella mieluista), mutta olisi kiva jos olisi myös astiastoon sopivat kahvimukit. Tempo-astiastossa on myynnissä myös 0,3 litran mukeja, mutta ei siinä olisi mitään järkeä, koska ne muumimukit on juuri tuon kokoisia. Toisaalta olen miettinyt myös kyllä kahvikuppiparin (pikkukuppi + lautanen) hankkimista, ne on myös tosi ihania... Noh, katsotaan nyt. Ehkä täytyy ensin kerätä kaikki ne mitä me oikeasti tarvitaan - lautaset, syvät lautaset ja niin edelleen - ja vasta sen jälkeen miettiä, että onko aikaa ja rahaa alkaa ostelemaan nuita muita, vähemmän tarpeellisia. Viimeisenä kuvassa on purkki, jonka sain joululahjaksi ystävältäni. Se on ihana. Harmi vain että niitä ei ole useampaa eri kokoa myynnissä. Tai ei se ois varmaan rumankaan näkönen jos nuita samanlaisia ois rivi keittiön tasoilla...

Ylläolevat kuvat: pentik.com

Mites teidän astiastot?
Onko osa ollu niin älykkäitä jo rippikoulu-/valmistujaisiässä, että on alkanu keräämään jo silloin kivoja astioita? Vai ootteko mattimyöhäsiä tässä asiassa niinku meikäläinen?

4 kommenttia:

Terhi/Puikolta pudonnut kirjoitti...

Hävettää kyllä sanoa,että mulla on ihan liikaa astioita..Aloin rippikoulun jälkeen kerään Pentikin vaniljaa, jota multa nyt löytyy täydet sarjat 12 hengelle. Eron jälkeen, kun muutin yksin niin aloin sitten kerään vähän sitä ja tätä sarjaa eli nykyään kaapeista löytyy muumeja(mukeja joku 40, kulhoja ja lautasia), kirkasta ja vihreetä kastehelmee, satumetsää, punasta taikaa, koko rosesia, vaaleansinistä kokoo.. oon melko varma,et unohdin mainita vielä jonkun.. mun onni on se,että keitiössä on reilusti kaappitilaa :)

Toi Tempo on kyllä nätti sarja,siitä saa varmasti tosi kauniita kattauksia! :)

Anonyymi kirjoitti...

Itse aloin kerämään Arabian Tuokio 24h astiasarjaa ( http://www.arabia.fi/web/Arabiawww.nsf/fi/astiasarjat_24h_osat_ja_varit_tuokio ) ylioppilaaksi valmistuessani :) jo useampi lautanen ja muki on plakkarissa, haaveilen vielä tuosta korkeasta kaatimesta ja pienistä kahvikupeista... :)

-Katriina

Anonyymi kirjoitti...

Valkoista teemaa olen saanut jo rippilahjaksi. Olen edelleen tyytyväinen valintaan, on kuitenkin niin ajaton ja välillä on kiva ostaa joku värillinen sekaan :) Pentikin saaga on myös aivan ihana!

Henni kirjoitti...

Kiitti kaikille kommenteista!

Terhi: Voi sulla on ihan mielettömästi kaikkea! Ja muumijuttujakin niin paljon! Sulla on kyllä valinnanvaraa kun katat pöytää ☺ Nuo kastehelmi-astiatki on kyllä niin ihania ja ajattomia, itelläki on tullu mietittyä että pitäiskö joskus niitä kerätä.

Katriina: Tuo Tuokio vaikuttaa kyllä tosi kivalta! Samalla simppeli mutta siinä on kuitenki hauskaa kuviota. ☺ Toivottavasti saat nopeasti kerättyä kaatimen ja pikkukupit!

Anonyymi: Valkoinen Teema on kyllä siitä tosi hyvä että se on niin ajaton ja siihen voi yhdistää vaikka mitä värejä. Se Pentikin Saaga passaa aika hyvin nuihin Tempoihinkin, kun molemmissa on samansävyistä harmaata ☺