14 helmikuuta 2015

Nutella-banaanikakku (with a twist)



Emme tee mitään "erityistä" näin ystävänpäivänä, söimme lounaaksi hyvää ruokaa ja vietämme perheen kesken laatuaikaa. Lounaaksi meillä oli pulled porkia bbq-soosissa, tuoretta chiapattaa, coleslaw'ta ja fetauunitomaatteja - all homemade of course. Halusin tehdä ystävänpäivälounaan jälkkäriksi jotain tooosi hyvää kakkua. Bongasin tämän erityisen herkulliselta kuulostavan kakun ohjeen hs:n nettisivuilta. Koska meillä oli vielä joulukonvehteja kaapissa (kenelläpä ei olisi...) päätin hyödyntää ne ja tehdä kakusta vieläkin suklaisemman. Meillä ei ollut nutellaa, mutta käytin kaapista löytynyttä Lidlin suklaa-hasselpähkinälevitettä. Ja koska mikään suklaakakku ei ole mitään ilman suolaa, lisäsin taikinaan myös sitä. Niin ja fariinisokeria ei ollu niin laitoin ruokosokeria. Mutta muuten pysyin aika uskollisena alkuperäiselle ohjeelle... :D

Nutella-banaanikakku
200 g voita
2 dl ruokosokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus ruususuolaa
1 tl kanelia
3 kypsää keskikokoista banaania
1 dl suklaapähkinälevitettä
150 g eli puoli rasiaa Fazerin present-suklaakonvehteja
lisäksi koristeluun suklaapähkinälevitettä ja nonparelleja


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Murskaa suklaita hieman ja sekoita niihin suklaalevite ja muussatut banskut. Lisää jauho- ja suklaabanaaniseokset taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla 175° C 50 minuuttia. Kun otat kakun uunista, laita sen päälle folio, jotta kakusta syntyvä kosteus jää kakkuun. Anna jäähtyä kokonaan. Itse leivoin kakun jo eilen, jotta se sai rauhassa jäähtyä ja sitten maustua jääkaapissa.




Ei kommentteja: