02 joulukuuta 2015

Joulua kotiin

Heti kun kalenteri vaihtui joulukuun puolelle, päätin että nyt kaivetaan joulukoristeet esiin. Ite oon jouluihminen; haluaisin koristella kuusen jo marraskuussa ja joulujuttujen myynti lokakuussa ei haittaa yhtään. Jee, joulu! Jouluvaloja talvivaloja meillä on ollut jo pitemmän aikaa, mutta nyt laitettiin sitten ihan kyntteliköt esille ja pikkukuusiin valot ja niin edelleen. Nyt saa myös polttaa punasia kynttilöitä!

Tässä vähän kuvia meidän joulusisustuksesta ja samalla näette meän uuden olkkarin ja keittiön - muuton jälkeen kun en ole niistäkään juuri kuvia ehtiny laittaa.


Kuten olen tainnut jo aiemmin kertoa, meidän koti on jaettu portailla kahteen osioon: "alakertaan" eli makkareihin ja eteiseen sekä "yläkertaan" eli kaikkeen muuhun. 


Portaiden jälkeen oikealle käännyttäessä on käytävän päässä pikkuvessa, nimensä mukaisesti hyvin pieni - mutta sitäkin parempi ja toimivampi! Meidän entisen kodin eteisen pikkulipasto sopi pikkuvessaan kuin nakutettu ja pottakin jää näemmä aika hyvin sen taakse piiloon. Potta on siis vessanpönttöä vastapäätä. Pikkuvessaan en sen kummempia joulujuttuja ole laittanut punaisten pyyhkeiden lisäksi. 
Kuvasta jäi puuttumaan käsisaippuan lasinen pumppupullo, jossa on polka-karkkien tuoksuista saippuaa.. Ihan parasta! Viime vuonna käsisaippuana oli piparkakun tuoksuista, mutta ylläriylläri tänä vuonna niitä ei ollut kuin yksi jäljellä kaupassa.. ja annoin siskoni ostaa sen. (Dammit)


Olohuone on hyvänkokoinen: tilaa on mukavasti lasten leikkeihin ja yhteiseen oleskeluun. Väliseinä (vasemmalla) jakaa olohuoneen ja keittiön erikseen, keittiö on siis läpikulkukeittiö. 


Olohuoneesta pääsee takaoven kautta pikkutakapihalle. 


Raidallinen seinä ei ehkä oo ihan se meidän juttu, mutta menettelee. Ja mitäpä sitä muuttamaan kun ei tässä kuitenkaan loppuelämää asuta. :) Olohuoneen nurkka muodostui lasten leikkinurkkaukseksi, jossa on tytön keittiö ja jonkinverran leluja. Meillä on sovittu, että lastenhuoneen leluja ei tuoda yläkertaan ja toisinpäin - jonkin verran leluja liikkuu puolin ja toisin, mutta ei ihan älyttömästi. Näin tarvikkeet ja lelut on helppo pitää oikeilla paikoillaan ja siivouskin käy sutjakkaasti kun lelut eivät ole kaukana omista säilytyspaikoistaan. Pikkukeittiön lisäksi olohuoneessa on siis kori, jossa on vauvan lelut sekä pikkukori tytön rakennuspalikoita. Olohuoneen lipaston alin laatikko on pyhitetty tytön kynille, vesiväreille, muovailuvahoille ja muille askartelutarvikkeille, josta neiti voi ne helposti ite käyä hakemassa keittiön pöydän ääreen. Tytön kanssa leivoimme ja koristelimme sekä piparit että piparitalon jo viikko sitten. Eihän se piparitalo kaunein ole, mutta ainakin lapsen kanssa itsetehty... :) 
Keittiön kukkakasvitapettiakaan en olisi itse valinnut, mutta onneksi sekin on olkkarin tapetin tavoin harmaa-valkoinen eli hyvinkin neutraali ja kaikkeen sisustukseen sillä tavoin käypä. Keittiöstä vie ovi kylppäriin/kodinhoitohuoneeseen ja saunaan.


Keittiön siisteys on mulle yleensä A ja O. On ihanaa kun keittiö on siisti ja pöydillä ei oo mitään muutakuin ne mitkä on siellä pakko olla. Eli esimerkiksi tiskiharjan ja keittiörätin nakkaan samantien tiskikaappiin ja astianpesukoneen pyrin pitämään aina valmiina vastaanottamaan likasia astioita ryokapöydästä. Jos saisin valita, niin keittiön tasoilla ei tarvitsisi olla välttämättä yhtään mitään, mutta ehkä kahvinkeitin ym. on hyvä pitää esillä ;) 


Keittiössä ja olohuoneessa meidän perhe viettää ehdottomasti eniten aikaa. Lastenhuoneessa leikimme tytön kanssa useita kertoja päivässä, mutta iso osa leikeistä tapahtuu myös olohuoneessa. Tyttö on myös kova askartelemaan joten keittiössäkin tulee paljon oleskeltua. 

2 kommenttia:

St.Brigitten kirjoitti...

Todella kaunista teillä! :)

Henni kirjoitti...

Kaunis kiitos :) Tulipa hyvä mieli!