13 huhtikuuta 2011

Viikon toinen ihana uutinen ♥

Aamulla piti nousta aikasin ylös viemään koiran pissanäyte eläinlääkärille. Pissatulehukseen Iines sai lääkkeet pari viikkoa sitte ja nyt oli kontrollikäynti/-tarkastus. Mie istuin eläinlääkärissä sormet hikisinä ja mietin ihan hermostuksissani, että "toivottavasti siellä ei oo niitä kiteitä, toivottavasti siellä ei oo niitä kiteitä, toivottavasti ei oo kiteitä..." Kävi onneksi niin että: Virtsanäyte: verta hieman, hieman proteiineja (normaalia), pH 6,0, ominaispaino yli 1,050. Sakassa ei todettavissa kiteitä. Ok, lievä verisyys voi johtua lähestyvästä kiimasta, seuratkaa tilannetta. MITÄ!? Ei kiteitä? Jippiii meinasin pomppia ilosta kattoon :))) Kun viimeks käytiin yksityisellä ell:llä ja nyt kunnallisella, niin huomasin kaksi seikkaa: Ensinnäkin yksityisellä ell:llä joutui odottamaan turhanpanttina yli ½ tuntia ja kunnanell:llä homma hoitui muutamassa minuutissa. Toiseksi yksityinen ell. veloitti 105 euroa, kunnan ell. 10 euroa. Toinen asia minkä vuoksi meinasin pomppia kattoon :'D Odotushuoneesta otettiin mukaan pari näytepakkausta Virbac - Vet Aquadent koiran suuhygienia-pakkausta. Neste sekoitetaan ½ litraan vettä ja tarjoillaan koiralle.
Postiin kolahti tänään Fit-lehden lahjanumero. Kiva lehti, hyvä juttu pyöräilystä, mutta minun pitää kyllä taas kerran olla pilkunviilaaja ja puuttua ainakin yhteen lehessä esitettyyn seikkaan: Sivu 66 (Fit 5/2011) "Jos tuijottaa pelkästään GI:tä, tulee helposti rajanneeksi ruokavaliostaan pois hyviä ruoka-aineita. Esimerkiksi kaurapuuron ja joidenkin hedelmien GI on suuri, mutta ne täyttävät hyvän ruuan kriteerit." Ensinnäkin GI:hän tarkoittaa glykeemistä indeksiä ja se kuvaa hilsujen imeytymisnopeutta (suuri GI tarkoittaa nopeaa imeytymistä ja toisinpäin). Toisekseen mitkä ihmeet on hyvän ruoan kriteerit? Esimerkiks jotku kaupassa myytävät valmispullat ja sokerikorput saa sydänmerkin, mutta kalaöljy ja pähkinät ei. Miksi? Koska ne sisältää liikaa rasvaa. Eikö kellään soi herätyskellot: ollaan yksi maailman sairaimmista kansoista, vaikka syödään kaikista tarkiiten mainosmiesten ylistämiä em. terveystuotteita. Mitä tuotantotehokkaampi tuote on ja mitä pitempi hyllyikä sillä on, sitä terveellisempi tuote on sanoo THL (joka puolestaan kävelee amerikkalaisen ruokateollisuuden + lääketehtaiden talutushihnassa). Noh, ei siinä, onhan tuo lehen Vähentäisinkö hiilareita?-artikkeli hyvä juttu ja on hienoa, että ihmiset tulee entistä tietoisemmaks aiheesta :)
Nyt sitten vähän muihin aiheisiin. Tänään tein ihanaa tulista kookoskanakeittoa. Ohjeen löydät täältä, mutta käytä katkarapujen tilalta 400g kanaa.

2 kommenttia:

Adele kirjoitti...

Ihanan innostunut oot tuosta kuntosalista. :D On se hyvä et joku jaksaa treenailla salillakin pitkäjänteisesti, itellä loppu se touhu jo parin kuukauden jälkeen.. Enemmän tykkään kävellä ja pyöräillä vaikka olishan se lihaskunnon treenailukin tärkeää. :)

Minulla alkaa kans nyt jonkin sortin vähähiilarinen ruokavalio, kun joudun jättämään kaikki viljat pois ruokavaliostani. Tuntuu näin aluksi ainakin tosi haastavalta, kun on oppinu lapsesta saakka siihen et kaikki viljajutut ja kevyttuotteet on tyyliin ainoaa oikeaa ruokaa. :D

Henni kirjoitti...

Kiitos, yritän kyllä parhaani :D Poikakaverini harrastaa classic kehonrakennusta (eli ilman steroideja) joten mulle ei jää paljon vaihtoehtoja ;D Ku jotaki harrastaa tarpeeks kauan aikaa, niin siihen jää ihan koukkuun - just niinku mulle on nyt käyny :) Eihän sillä ole niin väliä mitä liikuntaa harrastaa, kunhan vaan pääsee ainaki muutaman kerran viikossa hikoileen! Niin ja jos alkaa punttisalihommat kiinnostaan, niin minun treeneistä voi ottaa mallia ja kysyäkkin tietty saa :)

Eihän se vähähilsusella oleminen aina helppoa ole. Siihen kyllä pian tottuu ja huomaa, että eihän se niin vaikeaa ookkaan ku luulis. Minäki luulin vielä pari vuotta sitten, että margariinilla höystetty makaroni on terveysruokaa (no okei, vähän kärjistetysti), mutta kun ei kuuntele virallisia terveyssuosituksia vaan ajattelee omilla aivoilla, niin hoksaa vaikka mitä. Mitä luonnollisemmassa muodossa ruoka on ja mitä puhtaampaa se on, sitä terveellisempää se loogisesti ajateltuna on. Esimerkiksi vähärasvaiset tuotteet voi heittää kuikkaan ja alkaa huoletta nauttimaan mm. kermasta ja voista.