Tänään tein lounaaks meille jauhelihakeittoa ja päivälliseks makkarasalaattia.
Karpimpi jauhelihakeitto (GL, VHH)
~ 400 g naudan paistijauhelihaa
~ voita paistamiseen
~ 150 g parsakaalta (pakaste)
~ 150 g vihanneksia (pakaste)
~ vettä
~ 50 g herneitä (pakaste)
~ mustapippuria
~ suolaa
~ muita haluamiasi mausteita
Paista jauheliha voissa kypsäksi. Laita kattilaan vesi sekä pakasteet. Kun keitto alkaa kiehua, lisää jauheliha. Keitä reilu 5 minuuttia, tai kunnes pakasteet on kypsenny. Lisää mausteet ja tarjoile!
Karppikeittoahan tästä tekee se, että peruna on jätetty kokonaan pois :) Ravintoarvoja en tästä laskenu, mutta voin sanoa että eipä tässä paljoa ole kaloreita tai hiilareitakaan.
Iltapäivällä kokkasin sitten uusimmasta Pirkka-lehdestä (4/2011) bongaamaani lämmintä makkara-papu-tomaatti-salaattia (VHH). Ohjetta muokkasin hieman vähähilsusemmaksi, mutta alkuperänen ohje löytyy täältä. Salaatin kastiketta varten tarvit:
~ 1 rkl oliiviöljyä
~ 1 rkl sinappia
~ 1 rkl valkosipulimajoneesia
~ ripaus suolaa
~ ripaus mustapippuria
~ 1 rkl vettä
Sekoita kastikeainekset keskenään.
Salaattia varten tarvitset:
~ paistamiseen voita
~ 200 g papuja (pakaste)
~ 300 g = 3 kappaletta grillimakkaraa (käytin UkkoPekkaa, jossa on hilsuja on 1g / 100g)
~ iso punasipuli
~ 1 rs (250g) kirsikkatomaatteja
~ 150 g (tai vähemmän) jäävuorisalaattia
~ kourallinen paprikatäytteisiä oliiveja
Papuja kuullotetaan voissa pannulla muutama minuutti. Sen jälkeen pavut laitetaan syrjään odottamaan.
Makkara sekä sipuli pilkotaan paloiksi ja paistetaan voissa kypsiksi.
Salaatti huuhdellaan ja revitään vuoan pohjalle. Päälle ladotaan puoliks pilkotut kirsikkatomaatit ja oliivit.
Kun makkarat ja sipulit on kypsiä, joukkoon lisätään pavut ja kastike. Paistetaan vielä muutama minuutti. Sen jälkeen makkara-papuseos kaadetaan salaattipedille ja tarjoillaan heti. 100 grammassa kaloreita on 88 ja hilsuja 2,5. Pirkan reseptin mukaan tämä on 5:n hengen annos, mutta me syötiin tästä kerran ja sitä jäi mulle vielä vähän iltapalaks :D Nyt taidan pistää nukkumaan, koska tasan yheksän tunnin päästä mulla alkaa luento.. Auts!
Karpimpi jauhelihakeitto (GL, VHH)
~ 400 g naudan paistijauhelihaa
~ voita paistamiseen
~ 150 g parsakaalta (pakaste)
~ 150 g vihanneksia (pakaste)
~ vettä
~ 50 g herneitä (pakaste)
~ mustapippuria
~ suolaa
~ muita haluamiasi mausteita
Paista jauheliha voissa kypsäksi. Laita kattilaan vesi sekä pakasteet. Kun keitto alkaa kiehua, lisää jauheliha. Keitä reilu 5 minuuttia, tai kunnes pakasteet on kypsenny. Lisää mausteet ja tarjoile!
Karppikeittoahan tästä tekee se, että peruna on jätetty kokonaan pois :) Ravintoarvoja en tästä laskenu, mutta voin sanoa että eipä tässä paljoa ole kaloreita tai hiilareitakaan.
Iltapäivällä kokkasin sitten uusimmasta Pirkka-lehdestä (4/2011) bongaamaani lämmintä makkara-papu-tomaatti-salaattia (VHH). Ohjetta muokkasin hieman vähähilsusemmaksi, mutta alkuperänen ohje löytyy täältä. Salaatin kastiketta varten tarvit:
~ 1 rkl oliiviöljyä
~ 1 rkl sinappia
~ 1 rkl valkosipulimajoneesia
~ ripaus suolaa
~ ripaus mustapippuria
~ 1 rkl vettä
Sekoita kastikeainekset keskenään.
Salaattia varten tarvitset:
~ paistamiseen voita
~ 200 g papuja (pakaste)
~ 300 g = 3 kappaletta grillimakkaraa (käytin UkkoPekkaa, jossa on hilsuja on 1g / 100g)
~ iso punasipuli
~ 1 rs (250g) kirsikkatomaatteja
~ 150 g (tai vähemmän) jäävuorisalaattia
~ kourallinen paprikatäytteisiä oliiveja
Papuja kuullotetaan voissa pannulla muutama minuutti. Sen jälkeen pavut laitetaan syrjään odottamaan.
Makkara sekä sipuli pilkotaan paloiksi ja paistetaan voissa kypsiksi.
Salaatti huuhdellaan ja revitään vuoan pohjalle. Päälle ladotaan puoliks pilkotut kirsikkatomaatit ja oliivit.
Kun makkarat ja sipulit on kypsiä, joukkoon lisätään pavut ja kastike. Paistetaan vielä muutama minuutti. Sen jälkeen makkara-papuseos kaadetaan salaattipedille ja tarjoillaan heti. 100 grammassa kaloreita on 88 ja hilsuja 2,5. Pirkan reseptin mukaan tämä on 5:n hengen annos, mutta me syötiin tästä kerran ja sitä jäi mulle vielä vähän iltapalaks :D Nyt taidan pistää nukkumaan, koska tasan yheksän tunnin päästä mulla alkaa luento.. Auts!
2 kommenttia:
Näyttää hyvältä! Mitä makkaraa olet käyttänyt? Ihanko se krakovanmakkara, jota mainoksessa ilmeisesti oli?
Tuossa lukeeki, että käytin UkkoPekkaa :)
Lähetä kommentti