27 toukokuuta 2011

21. toukokuuta

Lauantaina oltiin koko aamupäivä rannalla ja otettiin aurinkoa. Päivemmällä mentiin sitte uima-altaalle vielä pariks tunniks ja illalla pyörittiin keskustassa. Kaikki kuvat on otettu tuuliselta rannalta ja ylläolevassa kuvassa kauempana näkyy lisää Rodosta, kun taas allaolevassa kuvassa meren toisella puolen näkyy Turkin rannikkoa.
Vaikka rannalla me vietettiin aikaa useampana päivänä, me ei kuitenkaan lähetty millekkään auringonottolomalle - minun muistin mukaan aurinko paistaa myös Suomessa. Lisäksi olen perinteinen suomalainen: iho-pysyy-valkosena-ja-jos-ei-pysy-niin-se-palaa. Aurinkorasvaa meni tuolla useampi purkki, sillä tämä valkoinen lahna on aika herkkä palamaan. Muistakaahan käyttää lomalla sitä rasvaa, vaikka sitä niin kiva ei ookkaan lisäillä joka välissä :D (esim. silmäluomet voi palaa, nimimerkillä kokemusta on). Niin ja sittekku käyttää aurinkorasvaa, niin ei rusketu. Damn!
Tuulinen ranta oli hiekkaranta, jossa oli pieniä pyöreitä kiviä veden rajassa ja ylempänä rannalla. Rantatuolien vuokraus makso 8€/päivä, joten me makoiltiin suosiolla pyyhkeiden päällä.
No, ehkä mie tästä kaikesta vinkumisesta huolimatta vähän rusketuin tuolla (siis painotus sanalla vähän). Ainaki mulla on rusketusraidat!
Meri missä uitiin on Egeanmeri, mutta mulle se tulee aina olemaan: Kreikan meri.. meri Kreikan.. Kreikan meri.. meri Kreikan.. (kaikki jotka on kattonu Studio Julmahuvin Touko Poukoa ymmärtää kyllä :'D)
Haluan tuonne takasin nyt heti! Oispa Suomessakin nuin lämmintä ja turkoosia vettä. Paitsi että se veen suolasuus on ihan kauheaa: jos silmään meni tippaki vettä alko heti kirveleen, suuhun (tai saatikka sitten nenän sisään) pärskähtäny vesi oli järkyttävän makusta ja se poltteli limakalvoilla. Lisäks jos kuivatteli ittensä auringossa, iholle jäi veden haihuttua kerros valkosta suolaa. Sen vuoks ei rannalla kannatakkaan piettää tummia vaatteita, koska merivesi jättää niihin valkosia suolarantuja.

Ei kommentteja: