08 toukokuuta 2011

Maistuvaa Mammojenpäivää!

Ensiksikin aivan ihanaa äitienpäivää kaikille äideille ja mummoille! Minun äiti sai lahjaksi ainakin vaaleanpunaisia ruusuja ja minun ja Miina-siskon leipomaa juustokakkua. Leivottiin kakku kaikessa hiljaisuudessa lauantai-yönä, kun äippä oli jo nukkumassa ;) Aika ovelaa.. Persikkajuustokakkua varten tarvit:
Pohja:
~ 200 g digestive-keksejä
~ 75 g voita
Täyte:
~ 4 liivatelehteä
~ 200 g maustamatonta tuorejuustoa
~ 3 dl kermaa
~ 1½ dl sokeria
~ 3 tl vaniljasokeria
~ 2 rkl kiehuvaa vettä
~ 3 rkl sitruunamehua
~ 1 (piltti)prk persikka-tai mangososetta (125 g)
Pinnalle:
~ iso tölkki persikoita
Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita tuorejuustoon sokerit, sitruunamehu sekä hedelmäsose. Puristele liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada vesi pikkuhiljaa tuorejuustoseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Vispaa kerma ja lisää se täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita se. Anna olla jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia. Siivuta persikat. Voit lisätä persikat joko kokonaan hyytyneen kakun päälle tai silloin, kun kakku on ollut jääkaapissa n. ½-1 tunnin, jolloin persikat hieman uppoavat täytteeseen.
Päivälliseksi söin tänään itekeksimää välimerellistä meetvurstimunakasta (GL, VHH).
~ 2 kananmunaa
~ mustapippurirouhetta
~ kuivattua oreganoa
~ 50g meetvurstia
~ 3-5 suurta palaa aurinkokuivattua tomaattia
~ 25 g vuohenjuustoa
~ 5 palaa Polar-juustoa (tai muuta vahvanmakuista, esim. Goudaa)
~ muutama tuore basilikan lehti
~ nokare voita
Laita pannu miedolle lämmölle lämpiämään ja lisää siihen voi sekä paloitellut meetvurstit. Särje kananmunat kuppiin ja sekoita niiden sekaan mausteet, sekä aurinkokuiv. tomaatit, vuohenjuusto ja juusto (kaikki pieniksi paloiksi leikattuna). Kun meetvurstit on saanu vähän väriä pintaansa, voit kaataa meetvurstit kananmunien joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada kaikki pannulle. Anna kypsyä miedolla lämmöllä kypsäksi.
Ennen tarjoilua lisää basilikanlehdet munakkaan päälle. Karppaajan herkkuruokaa, mutta maistuu varmasti myös epäkarpeille ;) Tästähän mulla tuli heti erilaisia variaatioita mieleen; vois lisätä myös paloiteltua tomaattia, sipulia, paprikaa ja valkosipulia.. Tai sitten tähän sopisi myös chili ja soija-kastike mausteeksi. Huomenna aamuvarhain lähen "töihin": iskälle pitää vähän puita pilkkoa ja lastata kärryyn, tarkoituksena saaha vähän taskurahaa.. Sillä tämä tyttö on kahen viikon päästä etelässä (enkä nyt Torniolaisena tarkota Helsinkiä) ottamassa aurinkoa ;) Mitäs siihen sanotte?

Ei kommentteja: