27 heinäkuuta 2011

Kotionnea

JEEEEEEEE!!!!
Me saatiin asunto! Talvella pistettiin hakemus DAS:sille, joka vuokraa opiskelijoille asuntoja Rovaniemellä. Muutama päivä sitten sieltä otettiin yhteyttä: nyt ollaan suostuttu ottaan asunto vastaan ja vuokravakuuskin on jo maksettu :) En ole 100% varma, että asunto on pohjapiirrustukseltaan just tämmönen, mutta näin luulisin. Mulle tietenki iski kauhea sisustusvimma päälle heti ja päätin tutustua vanhaan ystävääni Floorplanner-ohjelmaan. Sivuille rekisteröityminen ei maksa mitään ja ohjelmakin on suht helppokäyttöinen.Ensimmäisenä latasin sivuille tuon asunnon pohjapiirroksen. Asunto on 42 m2 kaksio, jossa on parveke. (Just soppeli meille siis!)Sen jälkeen piirsin siihen päälle seinät, ovet ja ikkunat. Kun klikkaat kuvaa, saat sen isommaksi ja voit nähä, että alkuperäinen, vaaleanvihreällä piirretty pohjapiirros näkyy jostain kohtaa. Tarkistin, että ovet aukeavat samalla lailla kuin alkuperäisessä piirroksessa.


Sitten rajasin lattiat ja nimesin jokaisen huoneen. Rajattua lattiaa klikkaamalla tulee esille kuvassa näkyvä pieni valikko, josta pikkuista nuolea klikkaamalla voi valita erinimisistä huoneista oikean. Koska asuntoa en oo nähny, niin voisin kuitenki kuvitella että siellä on lattiassa muovimatot (jos siellä onkin esim. laminaattilattiat, se on vaan superkiva yllätys!)
Sen jälkeen valitsin jokaiselle huoneelle lattian (painamalla pienen valikon i-kirjainta), esimerkiksi olohuoneeseen ja keittiöön "Linoleum"-lattian. Pientä väriruutua klikkaamalla pääsee valikkoon, josta pystyy lattian värin säätämään haluamansa mukaiseksi.
Kun lattiat sain laitetuksi, sisustin hieman. Koska pohjapiirroksen alta kurkki ikävästi alkuperäinen vaaleanvihreä piirrustus, otin sen pois. Punaiset ympyrät osoittavat, mitä pitää klikata, että allaolevat piirrustus häipyy. Sen jälkeen värit tulivatkin esiin paljon voimakkaampana, joten päätin vielä vaalentaa lattioita ja keittiön työtasoja.
Sitten vain sisustamaan! Huonekaluina käytin muutamaa lukuunottamatta vain niitä, mitä meillä jo entuudestaan on. Olohuoneessa olevat sininen sohva ja nojatuoli ovat vielä varastolla, eikä me olla niitä tähän Laurin kesäasuntoon ees tuotu. (Niin joo, en ole laittanut tästä Laurin asunnosta kuvia tänne vielä ollenkaan, vaikka siellä mieki oon hengaillu/käyny kylässä jo pari kuukautta - tämä virhe korjaantuu pian!)
Tässä vielä muutama huonekalu mikä meiltä puuttuu uuesta asunnosta ja pitäis ehkä ostaa: terassilta pöytä + tuolit ja makkarista yöpöydät ja lamput. Makkarissa sängyn toisella puolella on kuva Iineksen uudesta sängystä, jonka Lauri nikkaroi Posiolla. En ole tuosta sängystä vielä kuvia blogiin laittanu, koska toinen tyynyistä on vielä päällystämättä.
Syyskuussa ois tarkotus sitte tämmöseen asuntoon muuttaa yhdessä, mitäpä ootte mieltä? :)

4 kommenttia:

Acata kirjoitti...

Oi! Onnittelut uudesta asunnosta!! :)
Aika pro toi sisustusohjelma. :D

Henni kirjoitti...

Kiitos paljon <3
Tuo on aivan ÄLYTÖN! Sitä voi kattoa myös kolmiulotteisena, eli seiniinki saa valita haluamansa tapetit ja keittiön kaappeihin ovet.. :D

rinkeli kirjoitti...

hyvä pohjaratkaisu asunnossa :-) tuutte varmana viihtymään! ja hyvältä näyttää sisustuskin. muutatteko nyt rovaniemelle, vai ootteko asuneet jo pidemmän aikaa?

Henni kirjoitti...

Asuttiin viime vuosi Rovaniemellä ja nyt kesä ollaan Torniossa majailtu. Syksyllä lähtee meän toinen vuosi Rollossa siis käyntiin :)
Minustaki pohjaratkasu on ihan huippu (ainaki niin paljon parempi ku edellisessä asunnossa) :>