12 toukokuuta 2012

Dieetti: liikunta

Nyt kerron vähän minun dieetin aikana harrastamasta liikunnasta (hyvä tässä vaiheessa ku 12 viikon dieetistä on enää reilu 2 viikkoa jäljellä.. Parempi myöhään ku ei millonkaan!) Nyt täytyy kyllä heti tähän alkuun sanoa, että ei oo kyllä meikäpoikaa pienet miinuskalorit haitanneet mitenkään, vaan ennätyksiä tulee puskettua, jos ei nyt joka treenissä, niin aika monessa ainakin! Kun lukee lehdistä nuita body-juttuja, niin tuntuu että joillaki käy niin, että heti ku mennään vähän miinuskaloreille niin treenit alkaa tökkimään ja tulokset laskemaan - ihan ymmärrettävää tietenkin kun kroppa ei saa enää entiseen malliin energiaa. Mulla ei kyllä oo dieetillä ollu treeneihin vaikutusta, melkein päinvastoin. Olo on välillä tietenkin väsyneempi eikä treenitehoja meinaa löytyä, mutta jaksan treenata hyvällä tekniikalla ja samoilla (tai painavammilla) painoilla kuin aiemminkin.
Liikuntaa harrastan siis tällä tapaa:
~ 4 kertaa viikossa käyn salilla (á 60-75 min.)
~ 4 kertaa viikossa aerobisia, ennen treeniä + treenin jälkeen (yhteensä n. 30 min.)
~ lisäksi 4. dieettiviikolla alkoi aamukävelyt ennen aamiaista 3 kertaa viikossa ja 8. dieettiviikolla aamukävelyiden määrä nousi 5 kertaa viikossa (á 30 min.)
~ ja kuten kuvasta huomaa, oon myös viime aikoina innostunu joogaamaan
Edellämainittujen lisäksi yritän venytellä tai käyttää foam rolleria aina silloin tällöin. Tietenkään en muista aina venytellä, salilla tulee käytyä joskus vain kolmesti ja silloin tällöin jää aerobisetkin vähemmälle. Viikossa voi tulla parikin semmosta päivää, että en edes harrasta liikuntaa vaan löhöän telkun eessä ja mietin että mitä ihania ruokia se Rachael Ray tai Jamie Oliver valmistaa seuraavaks. En ota stressiä liikkumisesta (tai liikkumattomuudesta) vaan liikun aina oman mielen ja kehon ehdoilla. Lisäksi stressihormonivapaa keho polttaa rasvaa paremmin.. ;)

Ei kommentteja: