14 syyskuuta 2013

Juhlat & snickers cupcakes

 

Siskoni ja tämän avomiehen ensimmäisiä tupareita juhlittiin reilu 1½ vuotta sitten, mutta kesän alussa he muuttivat uuteen asuntoon ja nyt päästiin taas juhlimaan. Viime kerralla leivoin appelsiinijuustokakkua, tällä kertaa tein snickers cupcakeja. Ohjeen vetasin hatustani, hyviä niistä tuli! Valitettavasti meidän piti lähteä jo kahdeksan aikoihin kotiin, koska M on hieman flunssassa ja muutenkin alkoi jo olemaan pienen nukkumaanmenoaika... Onneksi päästiin kuitenkin vähäksi ajaksi juhlimaan. ♥ Juhliin siskoni oli taikonut kaikkia ihania suolasia ja makeita herkkuja: oli dippiä ja dippivihanneksia, paprikasipuli- sekä yrtti-tuorejuustotäytteisiä rieskarullia, popcornia, kasa erilaisia karkkeja, polka-vaahtokarkki-rocky road-suklaata sekä riisimurosuklaapalleroita. Jälkimmäisten ohjeen löydät täältä. Nami, nami ja vielä kerran nami! Luulen että Miina-siskoni kirjoittaa blogiinsa lähipäivinä tarjottavista lisää...

 Snickers cupcakes
muffinit
~ 100 g voita
~ 1½ dl sokeria
~ 2 kananmunaa
~ 100 g tummaa suklaata
~ 3 kourallista suolapähkinöitä rouhittuna
~ 3 tl leivinjauhetta
~ 3½ dl vehnäjauhoja
~ ½ dl leivontakaakaota
~ 1½ dl maitoa
~ n. ½ dl kinuskikastiketta

Vispaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Sulata suklaa ja kaada se, sekä suolapähkinät taikinaan, sekoita hyvin. Annostele taikina muffinssivuokiin ja painauta jokaiseen kolo. Kaada teelusikallinen kinuskikastiketta jokaiseen taikinakoloon, levitä taikinaa päälle. Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen lisäämistä.

 kuorrute
~ 70 g maustamatonta tuorejuustoa
~ 30 g voita
~ 6 dl + 1 dl tomusokeria
~ 2½ rkl kinuskikastiketta
~ ½ dl leivontakaakaota

 Vispaa pehmeä voi ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Lisää 6 desiä tomusokeria siivilän läpi, vispaa tasaiseksi. Jaa kuorrute puoliksi. Lisää kinuskikuorrutteeseen desi tomusokeria sekä kinuskikastike. Lisää suklaakuorrutteeseen kaakao. Anna kuorrutteiden hieman jähmettyä jääkaapissa. Laita pursotinpussi "makoilemaan" pöydälle ja lusikoi varovasti ensin suklaakuorrutetta sen sisään. Lusikoi sen jälkeen kinuskikuorrute suklaakuorrutteen päälle niin, että pursotettaessa tulee kahta eri kuorrutetta yhtäaikaa. Kuorruta muffinssit. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä, anna sen olla jääkaapissa.

koristeeksi
~ pari kourallista suolapähkinöitä
~ pari rkl kinuskikastiketta
 

2 kommenttia:

Sirpale kirjoitti...

Oi nam mitä herkkuja :)!

Henni kirjoitti...

☺ Nuo cupcaket varsinki oli tosi hyviä - ja makeita!