01 heinäkuuta 2010

Grillauspäivä


Nyt rillataaaan!10 kommenttia:

e kirjoitti...

Tsekkaapas tämä:
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Oikea+ruokavalio+auttaa+v%C3%A4ltt%C3%A4m%C3%A4%C3%A4n+Alzheimerin/1135258298031

Ei o ihme kun muistisairaudet ja sydänongelmat ovat kasvaneet. Aivot tarvitsevat rasvaa ja paljon, toimiakseen hyvin! Toi artikkeli tukee aika mukavasti hiilaritietoista ajattelutapaa!

Henni kirjoitti...

Tosi hyvä juttu! Mainittiin just että kalaa ja pähkinitä pitää syödä, jotka on minunki mielestä erittäin tärkeitä. (: Harmi vain, että useimmat ihmiset uskovat virallisiin suosituksiin turhankin sokeasti.. No ehkä me tässä taistellaan etiäppäin oikean ruokavalion puolesta :>

A kirjoitti...

Älä viiti oikeesti noita sun uskomuksia esittää oikeina. Ne on SUN uskomuksia, ei mitään yleisiä totuuksia.
Jos et omaa myöskään ravintotieteellistä koulutusta tai et yhtään ole opiskellut ravitsemustiedettä niin älä oikeesti jaksa noita sun väitteitä esittää totuutena.

Sorry, ei oo tarkoitus olla veemäinen anonyymi mutta jotenkin pistää vihaks noi sun karppaususkomukset. Vaikka ite oot karppaaja niin älä silti tuputa sitä tapaa muille. Et kuitenkaan näytä ymmärtävän koko asiaa!

Henni kirjoitti...

Heippa!
Joo, haluan painottaa, että kaikki ovatkin nimenomaan MINUN omia näkemyksiäni - absoluuttista totuuttahan kun ei ole olemassa. :) Uskokoon minun juttuja ken haluaa, mutta luulen, että tiedän ravintoasioista enemmän kuin moni muu siideripömppis yhteensä. (;

e kirjoitti...

Minusta ehdottomia totuuksia ruokavaliossa ei olekaan, eikä Henni sellaisia esitäkään. Olisihan se vähän tylsää laittaa omaan blogiinsa joka lauseen alkuun "minun mielestäni", vähän sama asia kun mielipidekirjoitukseen - kyllä lukija tajuaa, että kyse on näkemyksestä. :)

Vaan se on kyllä fakta, ettei valkeissa vehnäjauhoissa tai sokerissa ole juuri ravintoaineita. Kaikki hivenaineet on kuorittu pois, jäljellä ovat ne valkeat hiilarit. Aika karuksi kävisi elämä jos eläisi pelkällä makaronilla, siis ihan puhtaasti valkealla pastamössöllä.. Hiilarit on elimistön ensisijainen energianlähde, mutta kroppa osaa muokata niitä itsekin. Protskujen tehtävä elimistössä on paljon monimutkaisempi - ja myös rasvojen.

Vaikka karppaa, ei tarkoita että on joku saarnapappi. :D Olin mäkin eilen illalla bileissä, joissa napostelin muutaman keksin ja karkkeja ja sipsejä (!). Ja nyt on olo sen mukainen, kipeä, turvonnut. Ruokakrapula? :D

Anonyymi kirjoitti...

Huhhuh mitä tekstiä, netistähän sitä kaikkea mahtavaa tietoa löytyykin....
"kuitua ei ihminen tarvi elimistöönsä ollenkaan"- joopa joo, uskoo ken haluaa.
ps. tiedän kyllä, että nämä sulopuheet ovat Sinun mielipiteitäsi.

Henni kirjoitti...

Allegra: Joo tiedän tunteen. :D Pieni hiilaripöhö tulee heti päälle ja koko kroppaan kertyy nestettä ku vähänki herkuttelee. ;) Mitä ne hiilarit keräs nestettä, tais olla että 1g HH kerää 3g nestettä? Mitä, eihän se oo paha? ;)

Anonyymi: Sillä "kuitua ei ihminen tarvi"- lauseella tarkoitin sitä, että kaikki tarvittavat kuidut ihminen saa syömällä mm. vihanneksia, pähkinöitä ja siemeniä. Eli esimerkiksi leivät ja murot ovat ihan turhia "kuidun lähteitä" - pähkinät ja vihannekset kun ovat paljon terveellisempiä ja niiden antamat kuidut kattavat ihmisen tarpeet. Tietenkään ei tule syödä kuin kivikaudella elänyt ihminen ja välillä saa irroitella. Teen samaa kuin nimimerkki Allegra: juhlissa syön vaikkapa karkkia ja kakkua.
Sanonta "kohtuus kaikessa" sopii hyvin kenen tahansa ruokatapoihin.

Antti Heikkilän teoksia ja kirjoituksia lukeneena olen oppinut ravinto- ja terveysasioista paljon. Hän on kivunhoitoon perehtynyt kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri. Heikkilän kotisivuilla (http://anttiheikkila.com/) on mm. tutkittua tietoa miten voi hoitaa ja ennaltaehkäistä sairauksia ilman lääkkeitä ja leikkauksia. Sellaista tietoa mistä valtamedia ei kerro.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos et omaa myöskään ravintotieteellistä koulutusta tai et yhtään ole opiskellut ravitsemustiedettä niin älä oikeesti jaksa noita sun väitteitä esittää totuutena."

Mikäli anonyymi A olisi perehtynyt aiheeseen, huomaisi hän että tämä bloggaaja on nimenomaan perehtynyt siihen oikeaan ravintotieteeseen, eikä valtion korruptoituneeseen vehnä, kasvisrasva jne. "myrkkyuskontoon" jota johtaa tuotantotehokkuus, eikä oikea huoli ihmisten terveyttä kohtaan.

e kirjoitti...

kolesterolilääkkeet ovat ihan aikuisten oikeasti tärkeitä niille, jotka eivät saa LDL-kolesterolin pitoisuutta alennettua ruokavaliomuutoksilla. ei kolesterolilääkkeet poista kuin taikaiskusta kolesterolia verestä, vaan vähentävät sen huonon, eli LDL-kolesterolin imeytymistä ja kiinnittymistä verisuonten seinämiin. HDL-kolesteroli on tärkeää elimistön hyvinvoinnin kannalta, mutta ei siihen yritetä vaikuttaa kolesterolilääkkeillä.

Henni kirjoitti...

Hei e!
Kolesteroli on aivojen tärkeimpiä rakennusaineita ja ihmisen vanhentuessa on vain parempi kun nämä arvot ovat korkealla. Statiinilääkitykselle ei ole näyttöä hyödyllisyydestään. Tässä muutama sivusto, jotka kertovat uusista kolesterolilääkkeitä koskevista tutkimuksista. (:

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&lang=fi&id=337

http://www.tohtori.fi/?page=1570030&id=9597069