13 syyskuuta 2012

Näkkäri

Tämän yksinkertaisemmaksi leivän tekeminen ei voi mennä!
Näkkäri
~ 2 rkl sulatettua voita
~ 2 dl vettä
~ 1 tl suolaa
~ 1 dl kaurahiutaleita
~ 5 dl ruisjauhoa
~ vehnäjauhoa kaulimiseen
 Sulata voi ja sekoita siihen suola, vesi sekä kaurahiutaleet. Anna hiutaleiden turvota viitisen minuuttia, lisää sitten jauhot ja vaivaa kunnolla taikinaksi. Muotoile taikinasta pötkö vehnäjauhojen avulla, leikkaa se noin 20 palaseen. Kauli taikinapalloista ohuita leipiä, pyyhi enimmät vehnäjauhot pois ja asettele pellille. Pistele haarukalla reikiä leipiin. Taikinasta tulee n. 3 pellillistä. Paista näkkäreitä uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia ja anna sen jälkeen leipien jäähtyä, jolloin ne muuttuvat rapeiksi. Paistoaikaa voi muunnella sen mukaan, kuinka rapeita näkkäreistä haluat.

4 kommenttia:

boora kirjoitti...

Kiitti vielä haasteesta, jonka laitoit, nyt vihdoin viimein sain sen kirjoteltua.
Ja hei mä oon melko varma et mentiin toistemme ohi perjantaina! Olin just lähössä yliopistolle ja sinä tai joku tosi sun näkönen meni koiran kanssa ohi. Vaikka samassa yliopistossa ollaankin, niin ei vaan oo tullut ennen törmättyä. Joskus olis kiva kyllä ihan tarkoituksella törmäillä ja käydä vaikka kahvilla, eikö :)

Henni kirjoitti...

Aa no se oon varmaan ollu minä! Olin koiran kans aamulenkillä, varmaan myöskin tosi hemaisevan näköisenä, hehe ;) Joo, ois kyllä kivaa! Hei tiäkkö, taidan pyytää sinut FB:ssä kaveriks niin voitais sopia joku kahvitteluhetki, jos vaan passaa? :)

H / Lumimäellä kirjoitti...

Sinulle on tunnustusta blogissani! :)

Henni kirjoitti...

Jee kiitos :)