19 maaliskuuta 2010

pentuja!

Ajattelin tehä seuraavaksi tämmöisen kattavan infopaketin meidän perheen koiranpennuista. Nykyään aikalailla kaikki on jo aikuisia koiria ja ne on maailman ihanimpia eläimiä.
(Hilla pentuna)
Ensimmäisenä on meidän suomenlapinkoira Hilla. Hilla on syntynyt 31.8.2002, ja se tulikin meille vuoden 2002 marraskuussa. Yks maailman ihanimmista nappisilmistä ikinä. Huomioikaa oikeammanpuoleisen kuvan husky-pehmolelun WTF?!-ilme taustalla!
(Hilla ja Lumi)
Tässä kuvassa Hilla on jo aikuinen. Kuvassa Hanna-siskoni valkoinen länsiylämaanterrieri Lumi, joka on syntynyt 10.10.2006. Kun Hanna avopuolisonsa kanssa otti koiranpennun, me muut emme tienneet mitään! Oli se yllätys kun Hanna tuli Tornioon pienen valkoisen kirpun kanssa ;)

(Lakka pentuna ja Hilla)
Suomenlapinkoiramme Lakka on syntynyt 19.4.2007. Se tuli meille kesäkuussa 2007. Koska Hanna ei ollut kertonut meille Lumi-koiran hankinnasta mitään, pidimme mekin muun perheeni kanssa suut supussa Lakan suhteen. Kyllä Hanna sai sitten avomiehensä kanssa ihmettelemisen aihetta, kun he eräänä kauniina kesäkuun päivänä tulivat kylään ja tämmöinen vaalea pallero oli vastassa.
(Iines)
Itse kävin hakemassa 30.7.2009 syntyneen japaninpystykorvan pentuni Iineksen Seinäjoen eteläpuolella sijaitsevasta Koskenkorvasta viime vuoden lokakuun alussa. Iinekselle mietin kauan nimeä; päässä pyörivät niin Iines, Bella kuin Noppakin. Mutta kun pennun näin, tiesin heti että Iineshän siitä tulee. Iineksen virallinen nimi on Midanet Ioxylon, joten i-kirjaimella alkava nimi sopi myös rekisteröintinimeen. Perinteeksi muodostuneen tavan mukaan en kertonut kuin muutamalle ystävälle, että otan koiranpennun. Kävimme ystäväni kanssa eräänä sunnuntai-päivänä lokakuun alussa päivän ajelemassa Keski-Suomessa. Yöllä tullessamme Tornioon vein ensin ystäväni kotiinsa ja jatkoin pikkuvauvan kanssa matkaa kotiini. Kyllä äidillä ja isillä suut loksahti auki kun kävin esittelemässä ipanan niille keskellä yötä.
(Lakka ja Iines)
Tässä Lakka on aikuisena ja Iines pentuna. Ne on tosi hyviä leikkikavereita; Lakkakin antaa Iineksen repiä itseään korvista ja purra jaloista, eikä sano mitään.
(Iines 7 kuukautta)
Näin "vanha ja iso" Iines jo on. Karva on suurimmaksi osaksi vielä pentukarvaa, mutta noin vuoden ikäisenä vaihtuu koko karva uuteen. Selässä Iineksellä on jo pitempää ja karheampaa karvaa. Hyvärunkonen pentu, sanon minä. Agilitya olisi tarkoitus tämän nappisimmun kanssa alkaa harrastamaan - se näyttää siihen niin paljon lahjakkuuden merkkejä ja olen aina itse ollut kiinnostunut lajista. Saas nyt nährä! Iineksestä kertova blogi osoitteessa iineskoira.blogspot.com

Se on jännä miten kaikilla koirilla on täysin oma luonteensa:
- Hilla on hieman örmykörmy eikä välitä muista koirista, mutta on ihmisen paras kaveri. Se on erittäin viisas koira ja näyttää kyllä tunteensa (esim. mököttää jos sitä ei rapsuteta).
- Lumi on rauhallinen ja hiljainen, mutta leikkiessä muuttuu toiseksi koiraksi: juoksee ja viipottaa menemään hirveätä kyytiä! Tykkää paljon ihmisistä ja on tosi ystävällinen.
- Lakka ei ole kovin kiintynyt ihmisiin. Se on hiljainen ja alistuva. Tykkää tosi paljon leikkiä muitten koirien kanssa. Samantyyppinen kuin Lumi: muuten erittäin rauhallinen, mutta leikkiessä villiintyy.
- Iines on utelias koira, joka rakastaa ihmisiä. Sen saa innostumaan lähes joka asiasta ja se kulkee talossa ihmisen perässä joka paikkaan. Se ei tykkää vieraista koirista.

Lauri rapsuttaa + Iines röhnöttää = vauhtijalka

2 kommenttia:

HoO kirjoitti...

Olitpas ihanasti kirjoittanut rakkaista hauvoistamme! <3 Söpö video Iineksestä.

Henni kirjoitti...

Hihh, kiitos <3 joo onhan nuo niin rakkaita palleroita, että voi mahoton!