23 joulukuuta 2010

Piparkakkutalon kokoaminen

Tänään käytiin hellun kans vähän joulutonttuilemassa ja viemässä lahjoja. :)
(Iines ei oikein välitä minun hellyydenosotuksista..)
Saatiin sitten vihdoin ja viimein siskon kanssa piparkakkutalo valmiiksi! :) Toissapäivänä tehtiin taikina ja eilen paistettiin piparit. Tänään oliki sitten koristelun ja kokoamisen vuoro.
Piparkakkutalon lisäksi tein joulupukin reen. Tässä palaset koristeltuna ja valmiina odottamassa kiinnitystä. Kiinnitettiin palaset toisiinsa sulan sokerin avulla. Sulata sokeria paistinpannulla miedolla lämmöllä niin kauan, että sokeri on sulaa. Kasta pipari sokerissa ja kiinnitä paikoilleen, odota että jähmettyy. :) Varo ettet polta näppejäs, sokeri on tosi kuumaa. Sokeri (ainakin meillä) vähän "paloi" ja siitä tuli ruskeaa, mutta toimii se palaneenaki. ;) Koristeet kiinnitin tomusokeri-vesi-seoksella ja koristelin sillä muutenkin.
Eilisessä postauksessa kerroin Pienestä piparkakkukirjasta. Siinä oli hyvät ohjeet myös tuolle reelle. Näkyy olevan myös senttimetreissä nuissa nuo mitat.
Tämmöinen siitä olisi pitänyt tulla..
...tämmöinen siitä tuli. Aika hyvin onnistu, vaikka ite sanonki! Käärin sen sellofaaniin ja vien lahjaksi. ;)
Noh, sitten itse piparkakkutalon kimppuun. Tehtiin siskon kanssa kaksosanen talo: mummon mökki ja hevostalli. Tehtiin vähän yksinkertasemmalla ohjeella; ei tehty siltaa eikä koirankoppia eikä savupiippua.. Hieno silti tuli!! (En silti kehtaa pistää kuvaa siitä, että minkä näköinen siitä olisi pitänyt tulla...)
Tässä on mummonmökin valmiiks koristellut seinät ja "maapala" odottamassa mökin pystytystä.
THADAA! Tässä on mummonmökki valmiina: pihalla Iines (vas.), Hilla ja Lakka (koirat) sekä yksi poni. Koristeluun käytetty ranskanpastilleja, sekä tomusokeri-vesi-seosta. Vaalean ruskean Lakka-koiran koristeluun käytettiin tomusokeria, vettä sekä hieman kaakaojauhetta. Tummanruskean Hillan ja ponin värit saatiin aikaan tummalla leivontakaakaojauheella.
Tässä mummonmökki vielä sivulta käsin..
Tässä on sitten mummolan vieressä oleva hevostalli. Tämä on kyllä ihan minun lemppari, oon ollu heppatyttö pienestä pitäen. Tehtiin kissakin aidan päälle pällistelemään.

HYVÄÄ JOULUA

Ei kommentteja: