10 elokuuta 2011

Kiirettä piettääpi

Huhhuh! Viime päivät mie oon tullu ja menny kauhealla kiireellä.
On pitäny tehä vaikka ja mitä: oon nähny kavereita, käyny salilla ja iltakävelyillä, pessy pyykkiä, kierrelly kaupoissa, kirjottanu kouluesseitä, rampannu kirpparilla järjestelemässä omaa pöytää --- ja kaiken lisäksi joka päivä pitäisi tehä pari kertaa ruokaa, siivota, tiskata sekä käyttää koira aamu- ja iltapisulla. Miten tässä oikein ehtii tekemään mitään? :DHuomenna ois tiedossa tunti salivalmentajan ohjauksessa - vanhat jalkaliikkeet tarkistetaan ja osa niistä vaihetaan uusiin. Muutaman viikon kuluttua pitäis päästä siis ihan kokonaan vaihtamaan saliohjelma toiseen. Kierto pysyy pääosin samana, mutta osa liikkeistä vaihtuu. Sittekku uus saliohjelma on viimeistelty loppuun asti niin postailen siittä.
Perjantaina me sitte lähetään Posiolle viettään vkloppua.
Ihanaa, mökille!
Oottekos muuten maistaneet Perheleipureiden uutta Karppinen-leipää? On muuten maukasta! Ostin ensin Cittarista yhen pussin (hintaan 3.19€) ja muutama päivä sitten kävin Keminmaassa Centtilässä (ent. Tokmanni) ja siellä sama leipä oli 1.79€/pss! Hamstrasin sitten heti kolme pussia pakkaseen :D
Tuossa leivässä on enemmän kananmunaa ja siemeniä, jolloin proteiini- ja rasva-arvot ovat korkeampia, mutta hilsuarvot matalampia. Teempä tähän pienen vertailun:
Arvot / 100 g tuotetta
Vaalea paahtoleipä 266 kcal / 51 g HH / 2,5 g rasv. / 9,8 g prot.
Ruisleipä 217 kcal / 44 g HH / 1,6 g rasv. / 9,1 g prot.
Karppinen 232 kcal / 12,1 g HH / 11,2 g rasv. / 18,6 g prot.
(Lähteet: täältä, täältä ja täältä.)
Vaikka tuo tosi hyvää onkin, niin ei sitä mullakaan ole ihan hirveitä määriä tullu syötyä - ehkä pala päivässä. Eipä taida siis paljoa minun entiset ruokailutottumukset muuttua tuon leivän myötä. Ainakin tuo on parempi vaihtoehto kuin vaalea normipaahtoleipä.
Oottekos te jo maistaneet tuota? :)

2 kommenttia:

rinkeli kirjoitti...

ite tykkäsin ensin karppisesta, mutta nyt oon jo kyllästynyt siihen :-D ehkä pitää välissä syödä jotain muuta karppileipää ja palata sitten taas tuohon. mutta paahdettuna toi karppinen toimii kuitenkin hyvin! :-)

Henni kirjoitti...

Ihan totta, tuossa on kyllä vähän semmonen maku että siihen voi äkkiä kyllästyä. Minunki leivänpaahin pääs varastosta siirtymään keittiöön ihan tuon leivän takia :>