31 maaliskuuta 2013

Pääsiäisateria ja pasha ohje



Ihanaa pääsiäistä kaikille!


Tänä vuonna päätettiin Laurin kanssa, että vietetään koko pääsiäinen kotona ihan vaan meän pikkuperheen kesken, mitään reissuja tai mitään isompaa ei siis tullut (tai tule) tehtyä. Eilen kokkailin meille vähän hienomman päivällisen ja pikkuneitikin nukkui juuri sopivasti päiväunia koko kokkaus- ja ruokailuhetken ajan. En kyllä edes muista millon oisin viimeksi kokkaillut näinkin suuritöisen aterian, varmaan joskus joulun aikoihin. Oli kyllä mukava valloittaa keittiö pitkästä aikaa ihan huolella ja leipoa sekä kokkailla ihan kaikessa rauhassa. 


Alkuruokasi oli salaattia ja vastaleivottuja perunarieskoja. Salaatissa oli tomaattia, kurkkua, vuonankaalta ja kahta erilaista lehtisalaattia. Rieskojen kanssa oli tarjolla voita. Pääruoaksi oli valkosipuli&yrtti-tuorejuustolla täytettyä, suolalla ja pippurilla maustettua kananrintaa, basmatiriisiä ja kermapippurikastiketta. Juomaksi oli maitoa ja jälkkäriksi pashaa.

 Pashaa en ollu koskaan ennen tehny, mutta koska löysin netistä niin hyvän ja helpon ohjeen, päätin sen tekemistä sitten kokeilla. Ohjetta hieman muuttelin, koska mulla ei kotona ollut esim. sukaattia tai ananaskirsikoita, enkä myöskään tykkää rusinoista. Pashaa varten voi minun mielestä käyttää oman maun mukaan kuivattuja hedelmiä tai marjoja, ite käytin Rainbow'n Fantasy-sekoitusta, jossa on mm. ananasta, karpaloita, papaijaa ja banaanilastuja. Ihan superhyväähän siittä pashasta sitten tulikin ja varmasti teen sitä taas ens pääsiäisenä (tai sitten en oota pääsiäiseen vaan teen sitä vaikka ens viikolla uudestaan)...


Pashahan tehdään oikeasti niin, että se laitetaan yön yli valumaan harsomuottiin, mutta tämän ohjeen mukaan tehty pasha on valmista heti tarjoiltavaksi. Ohjeesta riittää kahdelle henkilölle.
~ 125 g maitorahkaa
~ 1 rkl sitruunamehua
~ 3 rkl mantelirouhetta/pieneksi rouhittuja mantelilastuja
~ kourallinen kuivattua hedelmä- ja marjasekoitusta
~ 1 dl kermaa
~ ½ rkl sokeria
~ ½ tl vaniljasokeria
~ koristeluun mantelilastuja/-rouhetta ja kuivattuja hedelmiä 

Sekoita maitorahkaan sitruunamehu, mantelit sekä pieneksi paloitellut kuivatut hedelmät ja marjat. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Kääntele kerma varovasti maitorahkan joukkoon. Jaa pasha kauniisiin laseihin tai kulhoihin, koristele. 

Ei kommentteja: