25 elokuuta 2014

Pulled poro


Pulled poro
poronpaisti (meillä oli 3-kilonen)
 suolaa
pippuria
timjamia
vettä
pari sipulia
voita paistamiseen
(tomaattipyrettä, lihaliemikuutio, pippuria)

Paista paistin pinta ruskeaksi pannulla voissa. Ripottele päälle mausteita, saa laittaa aika reippaasti. Laita paisti uunipataan/-astiaan, kaada päälle kiehuvaa vettä ja lisää reunoille pilkotut sipulit. Laita paistin päälle folio/kansi. Anna olla uunissa n. 200° alatasolla about 7 tuntia. Valele tunnin välein vedellä, lisää kiehuvaa vettä tarvittaessa. Kun valmis, nosta paisti kulhosta pois. Nyhdä paisti haarukoilla. Tee jäljelle jääneestä nesteestä kastiketta. Lisää kiehuvaa vettä, lihaliemikuutio, pippuria, tomaattipyrettä ym. haluamiasi mausteita. Sekoita tasaiseksi, kaada nyhtöporon päälle. Koristele halutessasi purjosipulisilpulla. Tarjoile pottuporkkanamuusin ja puolukkahillon kanssa. Tai hampparileipien välissä.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä oli hyvää :P t Äiskä <3

Henni kirjoitti...