12 toukokuuta 2010

@ Ranua & Posio

Noniin! Nyt on tulossa minun ja hellun tekemästä reissusta oikea superpostaus. :) Eli tiistaiaamuna lähettiin kohti Ranuaa ja eläinpuistoa. Aluksi kävimme syömässä voileipää Ravintola Jussinpirtissä (kartalla nro 33.) ja ostamassa Fazerin tehtaanmyymälästä (nro 35.) mariannesuklaata ja suklaamyslipatukoita.
Kartta osoitteesta ranuazoo.com.
 Siellä ripsi vähän vettä, joten olin varustautunut (huiviin sopivalla) sateenvarjolla.
Ekana eläimenä nähtiin saukko. Ne oli ihania palleroita, nukkuivat vain. :)
Majavakin vain nukkui omassa pesässään...
... niinkuin teki myös minkki.
Minkin lisäksi eläintalosta löytyivät myös pienet hiiret.
 Linnuista ensimmäisinä näimme tunturipöllöt. Toinen niistä istua napotti maassa, kun taas...
 ... toinen istui puun nokassa ja käänteli päätä 180 astetta. Aika hurjaa!
Tunturipöllöjen jälkeen näimme suuren huuhkajan, jonka kohdalla huomasin, että minun kamerasta alkaa akku loppua. Voitte arvata -itutuksen määrän. Katsoin kyllä kotona, että täyttä akkua näytti, mutta ootappa kun päästiin perille ja kuvaamaan niin heti oli loppumassa. Fiksuna ihmisenä olin jättänyt kameran akun laturinkin kotiin, että tässä vaiheessa alko paniikki nousta... Mutta onneksi minun rakas Canon ei pettänyt, vaan jaksoi kuvata koko Ranuan reissun ja suurimman osan Posionkin reissusta ;) Kamerakänny sai hoitaa sitten loput.
Huuhkajan jälkeen näimme maakotkan (se oli ISO) ja näimme uros maakotkan lentävän (siipien kärkiväli 3.20 metriä) ja se näytti ihan joltain lentokoneelta Vesilintuja oli ainakin hanhia, joutsenia ja sorsia.
Lintujen jälkeen näimme villisiat. Ne haisi pahalle. :) Sitten suuntasimme kohti jääkarhuja ja ruskeakarhuja. Tässä on kuva minusta seisomassa "luonnollisen kokoisen jääkarhun" kanssa. Piiikkunen nalle!
Kallioilla löhöili kaksi jääkarhua, ilmeisesti päiväunilla.
Omassa häkissään yksi jääkarhu otti tirtsejä selällään ja kyljellään.
Kun saavuimme katsomaan ruskeakarhuja, huomasimme, että toinen niistä oli kiikkunut puuhun!
Arvelimme, että se oli noin 8 metrin korkeudessa. Aika jännä että se oli sinne päässy, koska varmaan noin 5 metrin korkeudelle asti ei tuossa männyssä ole ollenkaan oksia. Siellä se istua napotti ihan tyytyväisenä.
Pääsimme näkemään Ranuan eläinpuiston vetonaulan, Palle-Joosepin todella läheltä. Palle kierteli häkin laitaa ees taas ja välillä raaputti selkää aitaan.
On se hurja! Olimme häkin reunasta noin 5 metrin päässä, oli tosi siistiä! Vaikkakin mulla vähäsen pelotti.
Karhujen jälkeen näimme sudet ja ilvekset. Ennen kun olen käyny Ranualla, ei ilveksiä juuri ole näkynyt. Nyt onneksi pääsimme näkemään niistä kolme kappaletta :)
Yksi istui kopin katolla, yksi makoili metsikössä ja viimeinen...
... maata röhnötti heinikössä. Kattokaapa miten isot tassut sillä on! Sen pään kokoset :)
Minäkin halusin olla ilves :)
Ilveksien jälkeen näimme ahmat, metsäpeurat, valkohäntäpeurat, kuusipeurat, metsäkauriit sekä hirvet. Kun kettueläimet tulivat, näimme ensimmäisenä valkoisen supikoiran. Se on ihan kuin minun oma Inkki-Iinekseni! :D
Iineksellä on vaan vähän isompi pää ja pidemmät jalat :'D
Lauri teki hyvän huomion: "Maksoinko mie kakstoista ja kuuskymmentä siitä, että mie pääsen näkemään Inkki-Iineksen häkissä?" Kyllä me naurettiin tuota elukkaa!
Supikoiran jälkeen oli kettu. Se nukkui sisällä tyytyväisenä kerällä :) Sillä oli viekkaat silmät.
Tämä oli meän mielestä ehkä hauskin juttu koko eläinpuistossa!
Naalin jälkeen näimme myskihärät ja porot. Poroja me ei ees pysähytty kattomaan, on niitä sen verran useasti tienki päällä. Ranualta kun ajettiin Posiolle, mentiin ensimmäisenä Pentik Mäelle.
Anu Pentik Galleria oli valitettavasti ehtinyt mennä kiinni. Sain pusun sen eessä.
Oli tosi hauskaa! Museoissa kiertelyn jälkeen lähdimme kohti Perä-Posiota, sen perimmäistä nurkkaa siellä Perälässä.
Haaa! Siellä oli piha täynnä uazeja.
Sain myös ite ajaa semmoisella punaisella!
Autosta lähti ihan traktoriäänet ja se näytti sisältäki ihan rattorilta.
Illalla vähän feisbuukkailtiin ja joskus 23 maissa pistettiin nukkumaan. Kattoin ikkunasta ulos, ja näin poroja takapihalla! Silloin tajusin, että nyt ollaan poka mettässä ja kunnolla.

3 kommenttia:

Henni kirjoitti...

Hups! Kirjoitusvirhe on päässyt lipsahtamaan :) Autot olivat tietenkin uazoja, ilman t-kirjainta :) Se uaz millä ajoin, oli punainen ja maasturityyppinen. Vihreä pihalla ollut oli pakettiauton näköinen uaz.

H / Lumimäellä kirjoitti...

HAHAHHHAHHHAHHHAAA!! Olipas hauska reissu - siis ihan näin lukijankin näkökulmasta. Nauroin kippurassa Inkki-Iines-supikoiraa, (A)naalia ja Lauria pitelemässä päätä Pentikin myymälässä. En tiä mikä niistä oli paras :D

Henni kirjoitti...

joo, mieki nauroin reissussa veet silmissä nuita kuvia :'D harmi vaan ku meinas tuolla Pentik-kompleksissa loppua aika kesken - siellä oli nimittäin vielä 10 kertaa enemmän vaikka mitä ihanaa vanhaa krääsää<3