11 lokakuuta 2010

Cake!

Alkuperäisen suunnitelman mukaan eilen piti tehä äitille synttärikakku, mutta kiireen vuoksi ehdittiin tehdä se siskon kanssa vasta tänään (jolloin myös oikea synttäripäivä onkin, eli ei haittaa).
Ostettiin valmis kolmikerroksinen kakkupohja. Olisin halunnut suklaapohjan, mutta kaupassa ei ollu muutako tuomosia normaaleja. Mutta kelpas seki ihan hyvin! Pohjan kostutin maidolla ja päälle laitettiin kerma-rahkaseosta, joka oli maustettu vaniljasokerilla. Sen päälle pilkoin vielä kaksi banaania.
Keskimmäisen kerroksen kostutin myös ensin maidolla ja laitoin kerma-rahkaseosta. Päälle tuli banaani-persikka-pilttiä kaksi pikkupurkkia.
Päälimmäiseksi laitoin viimeisen kakkupohjan kerroksen ja kostutin sen. Suklaakuorrute tehtiin näin: 250g voita pehmennettiin ja sekoitettiin 2,5 dl kaakaojauheen kanssa (puolet leivontakaakaota ja puolet normaalia). Sekaan heitettiin vielä 5 tl vaniljasokeria ja 5 rkl kuumaa vettä. Sekoitettiin voimakkaasti ja laitettiin reilu ½ desiä tomusokeria kovettamaan kuorrutetta.
Kermavaahtoa tehtiin lisää ja sillä koristeltiin kakku. Ensin ajattelin laittaa vain ympyrän muotoisesti kermapalleroita...
... sitten ajattelin että laitan kakkuun vähän lisää palleroita...
... ja ihan överikshän se sitten meni.
Mutta oli ihan järkyttävän hyvää, ommmmmmm!

Ei kommentteja: