22 kesäkuuta 2011

Valkosipulikuorrutettu uunilohi & raparperipiirakka

Illalla tein meille oikein kunnon herkkuaterian - me molemmat rakastetaan kalaa ja minun tekemää ruokaa, joten päätin linnottautua yksin keittiöön vähäksi aikaa :D
Valkosipulikuorrutettua uunilohta (GL, VHH) varten tarvittet:
~ 400-800g lohta (riippuu syöjien määrästä)
~ 3 tl merisuolaa
~ kevätsipulia (vartta)
~ 1 tl chilitahnaa
~ 1 tl soijakastiketta
~ 150-200g valkosipulituorejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa ja valkosipulia)
~ mustapippuria
~ pippurisekoitusta
~ kuivattua tai tuoretta tilliä
~ 3 rkl kermaa
Sekoita tuorejuusto ja kerma keskenään. Lisää kaikki mausteet (lukuunotamatta merisuolaa) sekä pieneksi pilkotut sipulinpalaset. Laita lohi nahkapuoli alaspäin vuokaan ja ripottele päälle merisuolaa. Laita vuoka uunin keskitasolle 200 asteeseen 15 minuutiksi. Ota kala uunista ja levitä sen päälle tasaisesti tuorejuustokastike. Laita lohi uuniin vielä 15 minuutiksi (muista tarkistaa että on kypsää kun otat uunista).
Kun kala kypsy uunissa ehin valmistaa salaatin. Käytin kevätsipulia, tomaattia, paprikaa ja kesäkurpitsaa.
Vaikka päivällinen syötiinki puhtaasti karppimeiningillä, jälkkäriks tein meille ihan normaalia piirakkaa.
Raparperejä kun mulla on pakastin ihan täynnä, niin tekasin nopsaan mururaparperipiirakkaa, jonka sain heti kalan jälkeen uuniin - se valmistuki just täydellisesti ku me oltiin saatu syötyä.
Pohja:
~ 100 g voita
~ 3/4 dl sokeria
~ 1 muna
~ 2½ dl vehnäjauhoja
~ 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
~ 5-8 dl raparperipalasia
~ ½ dl sokeria
~ 3 tl kanelia
~ 2 tl peruna-/maissitärkkelysjauhoja (jos käytät pakastettuja raparpereita)
Muru:
~ 1 dl vehnäjauhoja
~ ½ dl sokeria
~ 50 g voita
Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää muna ja muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte sekoittamalla täytteen ainekset keskenään. Kaada maustetut raparperit pohjan päälle. Muruseosta varten sekoita pehmeä voi ja muut aineksen hyvin keskenään. Ripottele muruseos piirakan pinnalle ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 30 minuuttia.
Tarjoa kermatilkan ja maitolasillisen kanssa :) Nyt tämä herkuttelijapossu pistää nukkumaan, röh röh!
Ps. Ku selaat alemmas niin siellä tämänpäivän toinen postaus.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

minä lätkäsen sulle nyt pari kysmystä! :D Elikkäs 1.Millä salilla käyt torniossa kun noin halpa on?
2.Kuinka paljon sulla on lähtenyt kiloja karppauksella?

tais olla mielessä vielä muutaki mutta no nuita kirjotellessa unohin aivan täysin, mutta mutta tuun kyseleen lisää jos muistan! :) +ihanan näkösiä herkkusalaatteja aina väsäilet!

Henni kirjoitti...

1. Mie käyn Haaparannalla EuroGymillä! Se on Pizzeria Amandaa vastapäätä, muistaakseni Packhusgatanilla.
2. Mie en oo ruukannu käyä puntarilla, joten kiloista en osaa sanoa mitään.. Mulla mittarina on toimineet ennemminki farkut jotka on ainaki pepun kohalta löystyneet :D
Kiitoksia paljon, salaatit on niin herkullisia että niitä tulee tehtyä ja paljon :)

Toppahapa kirjoitti...

Miten sie oot noin taitava kokki/leipuri? Ootko ihan kouluttautunut ruuvanlaittoon? :)

Henni kirjoitti...

Oi mikä kohteliaisuus! En kyllä ole, ihan vain itseoppinut kotikokkailija olen :> Tykkään lueskella lehistä kaikenlaisia reseptejä, mutta olen kova keksimään kaikkea ite ja soveltamaan myöskin: esim. tuon lohikuorrutteen ohjeen tempasin lähestulkoon hatusta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi ihanilta näyttää! Mitähän ihanaa teet huomenna kun on juhannusaatto? Mitä muuten teette huomenna, juhlitteko?

-Lilli

Henni kirjoitti...

Minä söin paljon ja vietin aikaa kavereiden kanssa :) illalla sitten vähän tissuttelua ja baareilemaan pitkästä aikaa!