19 heinäkuuta 2011

Pizzaa minulle!

Eilen illalla tein kyllä maailman herkullisinta karppipizzaa (VHH) - nam nam!
Pohja:
~ 250 g maitorahkaa
~ 2 kananmunaa
~ 4 rkl vehnälesettä
~ 3-4 rkl ruisjauhoja
~ ripaus merisuolaa
~ 1 tl leivinjauhetta
~ 130-150 g juustoraastetta
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tasoittele taikina pellille. Esipaista pohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla reilu 15 minuuttia (ennen täytteiden laittoa).
Sitten täytteen kimppuun! Tomaattikastiketta (GL, VHH) varten tarvit:
~ 2 tomaattia
~ 1 sipuli
~ ½ punainen paprika
~ merisuolaa
~ oliiviöljyä
~ 10 tuoretta basilikanlehteä
~ mustapippuria
~ chilikastiketta
Silppua sipuli ja paprika ihan pieneksi. Lämmitä kattilaa liedellä muutama minuutti ja lisää sinne reilu loraus oliiviöljyä. Kuullota sipulia ja paprikaa 3-5 minuuttia. Lisää pieneksi pilkotut tomaatit ja anna kiehua 10-13 minuuttia. Lisää myös pilkotut basilikanlehdet ja mausteet.
Kaada kastike tehosekoittimeen ja tee siittä sosetta. Tarkista maku ja kaada sose uunista tulleen pizzapohjan päälle.
Pilko ananasrenkaat ja kinkkusuikaleet reiluiksi paloiksi.
Levitä ensin juustoraaste ja sen jälkeen täytteet pizzan päälle. Laita takaisin uuniin 20-25 minuutiksi. Silppusin pinnalle vielä tuoretta basilikaa (sen voi tehdä ennen tai jälkeen paiston).
Se vaan on niiiiiin hyvää. Piettää muuten nälänki kauan loitolla! ;)

6 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Oi nam, näyttää ihanalta! Pittääki kokeilla tuota tomaattikastiketta joku päivä. (: Karppipizzapohja oli kyllä ilonen yllätys ko kokeiltiin sitä yks päivä - paljon parempaa kuin semmonen tavallinen!

Jannika kirjoitti...

Samaisella pohjalla tehtyä pizzaa tehtiin meilläkin eilen! Haussa olisikin nyt viljaton pizzapohja.. Ei Hennillä satu olemaan mitään sellaista reseptiä? :)

Henni kirjoitti...

Annastiina: Kannattaa kokeilla, on kyllä hyvää :) Tuo pohja on kyllä herkullista ja paljon helpompi tehäkki ku semmonen normipizzapohja!

Jannika: Apua, ei kyllä mulla semmosta ole - ei ole koskaan tarvinnu tehä täysin viljatonta pizzaa. Löysin karppaus.infosta muutaman ohjeen, toivottavasti näistä ois ees vähän apua :)

http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=1527

http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=936

Ps. Toisessa ohjeessa puhutaan Visiblinistä (jota ite en oo käyttäny koskaan), mutta uskon että FiberHusk eli psyllium ajaa saman asian. Minusta nuo ohjeet kuulostaa ihan kokeilemisen arvoisilta :)

Anonyymi kirjoitti...

Jannika, tässä olisi yksi ohje :

http://kermapersekokkaa.blogspot.com/2011/03/taysin-jauhoton-pizzataytteiden.html

Ja eikö jotkut tee myös oopsien ohjeella pohjan?

Henni, syöt kuitenkin ananasta vaikka karppaat? :P Oon vaan ite tässsä aloitellut karppaamista ja saan hirveen helposti hirveesti hilsuja kerättyä vaikka luulen syöväni vähän niitä :D Ja kun mietin vaan, et etkös sä yritä pitää hilsut tosi pienenä?

krisse

Henni kirjoitti...

Nykyään mie hyväkarppaan, eli syön hilsuja vähän enemmän kuin ennen. Keväällä söin vain <30 g hilsuja päivässä, mutta nyt olen lisänny hilsujen määrää ja syönki enemmän esim. maitotuotteita. Ananasta en muuten syö juuri koskaan mutta valitettavasti meän kaapeissa ei muuta täytettä löytyny ja kaupatki oli menny jo kiinni :D

Jannika kirjoitti...

Kiitos vinkeistä Hennille ja anonyymille! Täytyypä kokeilla noita. Jos vaikka sais sitten otettua samalla itseään niskasta ja laittamalla blogiin kommenttia eri pizzapohjista :D