25 toukokuuta 2012

Gluteenittomat nachot

Tulin yks ilta kävelyltä kotiin ja Lauri oli siivonnu koko meän asunnon: 1) imuroinu, 2) siivonnu lattioilta vaatteet ja kaikki tavarat kaappeihin sekä 3) pyyhkiny pölyt joka paikasta (myös lamppujen päältä!) Kiitoksena tein sille gluteenittoman herkkuaterian:
gluteenittomat nachot (GL)
~ 2 dl lämmintä vettä
~ 1 rkl öljyä
~ 3 dl gluteenittomia jauhoja
 ~ 1 tl suolaa
Sekoita ainekset keskenään. Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä kuumaksi ja kaada taikinaa pannulle, tasoittele lastalla tasaiseksi lätyksi. Paista, kunnes lätty irtoaa pannusta ja käännä toisinpäin. Kun lätty on kypsä, ota se pois pelliltä ja laita leivinpaperin päälle uunipellille (=tortilla). Paista loppu taikina lätyiksi. Revi/leikkaa tortilloista kolmioita ja asettele ne uuninpellille tasaisesti. Ripottele päälle suolaa. Paista n. 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia, tai kunnes ovat rapeita. Käännä nachot paistamisen puolivälissä toisinpäin, jotta paistuvat molemmilta puolin rapeiksi.
jauhelihakastike (GL)
~ 400 g naudan jauhelihaa
~ tomaatti
~ 3 cm tuoretta chiliä
~ 10 lehteä tuoretta oreganoa (tai kuivattua oreganoa)
~ 2 valkosipulinkynttä
~ 5 rkl ketsuppia
~ 5 cm purjosipulia
~ 2 jättiherkkusientä
~ paistamiseen voita
~ suolaa
~ mustapippuria
~ juustokuminaa
~ 3 dl vettä
~ 2-3 rkl gluteenittomia jauhoja
Paista pannulla voissa pieneksi pilkottu chili, purjosipuli, herkkusienet sekä murskatut valkosipulinkynnet. Kun sienet on kypsiä, Lisää jauheliha ja pieneksi pilkottu tomaatti. Mausta kastike. Kun liha on kypsää, lisää ketsuppi ja pieneksi revityt oreganon lehdet. Sekoita jauhot ja vesi keskenään ja kaada muiden ainesten joukkoon paistinpannulle. Anna kiehua 10 minuuttia.
Kaada jauheliha ja nachot lautaselle ja ripottele päälle reippaasti juustoraastetta.

Ei kommentteja: