03 huhtikuuta 2014

Italialainen suklaakastikekakku


Italialainen suklaakastikekakku

 Italialainen suklaakastikekakku syntyy monesta osatekijästä: kakkupohjasta, vanukastäytteestä, suklaakuorrutteesta sekä päälle tulevista suklaakoristeista. Kannattaa ensin tehdä suklaakoristeet, sitten vanukas ja vasta sen jälkeen kakkupohja ja kuorrute, koska koristeiden ja vanukkaan pitää antaa jähmettyä jääkaapissa hyvän tovin. Kakku kannattaa tehdä ajoissa tai jopa edellisenä päivänä, sillä sen täytyy olla jääkaapissa sekä vanukkaan että kuorrutteen lisäämisen jälkeen.
Kakkupohja
~ 50 g voita sulatettuna ja jäähtyneenä + vuokien voiteluun
~ 4 kananmunaa
~ 125 g sokeria, josta 2 tl vaniljasokeria
~ 125 g vehnäjauhoja
~ 1 tl leivinjauhetta
~ limen raastettu kuori

Laita uuni lämpenemään 200°C. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Jos sinulla on 2 vuokaa, käytä molemmat, muutoin paista 2 kakkupohjaa samassa vuoassa erikseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri tosi napakaksi vaahdoksi. Lisää voi, leivinjauhe, limen raastettu kuori ja vehnäjauhot, sekoita. Kaada seoksesta puolet vuokaan, paista keskitasolla 15 min. tai kunnes kypsä ja kullanruskea. Kun pohja on jäähtynyt vuoassaan 10 minuuttia, ota se pois ja paista toinen pohja. Anna kakkupohjien jäähtyä kunnolla ennen täytteen lisäämistä.
Levitä toisen pohjan päälle vanukastäytteestä noin 2/3. Lisää toinen kakkupohja päälle, levitä päällimmäiseksi loput vanukkaasta. Anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen kuorrutteen lisäämistä.

Vanukastäyte
~ 3 dl maitoa
~ 100 g tummaa suklaata paloina
~ 2 munankeltuaista
~ 2 tl vaniljasokeria
~ 2 rkl sokeria
~ 2 rkl vehnäjauhoja

Laita maito ja suklaat kattilaan, lämmitä miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa. Nosta kattila levyltä, sekoita kunnes tasaista. Sekoita keskenään keltuaiset, sokerit ja jauhot. Vispaa lämmin suklaamaitoseos keltuaisseoksen joukkoon. Kaada seos takaisin kattilaan, lämmitä kunnes seos sakenee. Keitä vielä 1 minuutti, vanukkaasta pitäisi tulla paksuhkoa. Kaada vanukas puhtaaseen kulhoon, laita päälle tuorekelmu ettei pinnalle muodostu kalvoa. Anna jäähtyä/kylmetä täysin ensin huoneenlämmössä ja sitten vielä jääkaapissa ennen kakkuun laittamista.


Suklaakuorrute
~ 300 g tomusokeria
~ 3 rkl tummaa kaakojauhetta
~ 50 g tummaa suklaata
~ 40 g voita
~ 6-7 rkl maitoa

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe hyvin sekoittaen. Lisää välillä maitoa, sen verran että seos on tahmeaa mutta niin notkeaa että sitä pystyy levittämään. Levitä kuorrute valmiin kakun päälle ja reunoille tasaisesti. Paina suklaakoristeet kiinni. Anna olla jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.


Koristeet
~ 3 kananmunaa
~ 75 g tummaa suklaata
~ 50 g maitosuklaata

Kopauta veitsellä pieni reikä kananmunan huippuun, jotta kuoreen tulee pieni reikä. Valuta sisukset pois (voit käyttää niitä esim. kakkupohjan leipomiseen) ja huuhdo kuoret kunnolla vedellä. Sulata suklaat eri kattiloissa. Lusikoi kerroksittain sulaa suklaata kananmunankuorten sisälle. Laita munat jääkaappiin ja käy välillä pyörittelemässä niitä, jotta suklaa kovettuisi mahdollisimman tasaisesti. Kun suklaat ovat täysin kovettuneet, nypi kuori varovasti pois. Säilytä jääkaapissa.

2 kommenttia:

Mega Foxy #68 kirjoitti...

Tämä oli kuulkaa hyvääää hennin leipomana! Tätä kiitos lisää. Pyöräyttelehän vähän muneja ja soita niin tuun kuin salama! Puspus/E

Henni kirjoitti...

Hehe, kiva että maistu ☺ Just tänään kuule mietin että jotain pääsiäisjuttuja vois ens viikolla taas näperrellä.. Ollaan kuulolla ♥