23 marraskuuta 2015

Lastenhuone / tytön huone
Kun muutettiin tähän uuteen kotiimme, lastenhuone näytti tältä. Seinät yhtä valkeaa seinää lukuunottamatta olivat sievät tiffanyn siniset, mutta päätimme silti maalata ne - tytön huoneen sisustus olisi helpompi saada sopimaan huoneeseen kun seinät olisivat neutraalimman väriset. 
Ensin pohjamaalasimme siniset seinät valkoisella, jonka jälkeen vedimme päälle pari kerrosta vaaleanharmaata maalia. Maali on Haaparannan Rustasta, väri nimeltään tundra.  
Tässä neitokaisen huone on sitten valmiina eli sellaisena kuin se tänään on.
Valmista tästä ei varmaan koskaan tule - aina on jokin pieni projekti meneillään, huonekalut vaihtavat paikkaa tai vastaavaa...
Pikkuneiti on tähän asti nukkunut pinnasängyssään, vasta viime viikolla hän sai isojen tyttöjen sängyn itselleen. Pinnasänky pääsi odottamaan, että pikkumiehelle käy vauvankoppa pieneksi, jolloin hän pääsee pinnasänkyyn nukkumaan. 


Sänky on tytön isoäidin isoäidin isoäidin sänky 1800-luvulta ja se on upea
Tuntuu että ollaan ihan etuoikeutettuja kun saimme lapsellemme näin hienon ja vanhan sängyn. 


Ikkunoiden edessä on yksi meidän tytsyn suosikkileluista, nimittäin tämän isopapan tekemä Jukka-keinuhepo. Keinuhepon vieressä on Anttilasta ostamani Anno Pilvi -matto. Iso harmaa virkattu matto on anoppini tekemä. 


Mintunvihreä pikkupöytä on ikeasta, jonka ympäriltä puuttuvat vielä pienet tuolit - ne taitavatkin olla hankintalistalla seuraavina. Pikku hylly ja naulakot olivat valmiina seinissä kun tänne muutettiin ja ne ovatkin tulleet tarpeeseen. Keittiön yksi tuoli on tytön huoneessa: siinä on helppo aikuisellakin leikin keskellä istahtaa ja keittiöön saadaan nopeasti lisätuoleja vieraiden tullessa kylään. 
Yksi ehdottomista lemppariesineistäni on vaaleanpunainen puudeli-kirjateline, ostin sen Tiimarin alesta useampi vuosi sitten. Kirjatelineessä on näppärä säilyttää muutamia päiväuni- ja iltasatukirjoja. 
(Pomelo puutarhanorsu on saanut mustekynästä hieman rakkautta osakseen... murr)


Kovassa käytössä on viime vuoden joululahja eli Magni-auto. Kahdessa tasossa olevan asunnon etuna on se, että autolla ei pääse ajamaan ihan joka paikassa eli vaikkapa olohuoneen ("yläkerran") lattialla olevat kukkaruukut ovat turvassa kolareilta. Nurkassa duplot pysyvät siististi järjestyksessä lego storage-laatikoissa. Vaatekaapin päällä olevat valot tein vuosi-pari takaperin paperinarusta. Keinutuoli on mieheni lapsuudesta ja nukensänky puolestaan omastani. Nukensänkyyn tein pienen tuunausoperaation vuosi sitten, kun nukkeleikit tulivat ajankohtaisiksi. Keinutuolin tyynynpäällisen ja pikkupöydän lampunvarjostimen tein Annon tampuriini-kankaasta. Nukensängyn päiväpeiton kankaat ostin puolestaan ikeasta. Oven vieressä on pieni vanha kirjahylly/pöytä, jossa on muutamia sieviä koriste-esineitä, leluja ja kirjoja. Dalahästille eli Taalainmaanhevoselle olisi tarkoitus tehdä pieni muodonmuutos maalamalla se mustaksi. Kaapissa odottavat myös yhdet värikkäät mutta kuluneet työntökärryt kalustemaalia ylleen...


Nythän huone on käytännössä vain tytön, mutta sitten kun Esko kasvaa ja yöheräilyt joskus loppuvat (sormet ristiin) niin pääsevät molemmat lapsukaiset lastenhuoneeseen nukkumaan. Silloin sisustusta täytyy muuttaa vielä neutraalimmaksi ja/tai suoraan jakaa huone "tytön" ja "pojan" osioihin. Mutta nyt on hyvä näin! 

2 kommenttia:

Pirita kirjoitti...

Ihana huone! Juuri samaa sävyä olen miettinyt meidän yhteen huoneeseen :)

Henni kirjoitti...

Kiitos!!! :)