27 maaliskuuta 2016

Prinsessa Sofia -synttärit

Meidänkin kolmivuotiaan esikoisen Sofia the First -synttärit tuli ja meni! Vieraita oli paljon, tarjottavat maistuivat ja tytär sai leikkiä kavereidensa kanssa sydämensä kyllyydestä - varsin onnistuneet pippalot siis. 



Vaikka teemana olikin Prinsessa Sofia, en kuitenkaan halunnut Prinsessa Sofiaa mihikään - teemaa toteuttivat siis pääasiassa lila ja valkoinen väreistä sekä erilaiset "prinsessakuosit" kuten koristeisiin suunnittelemani perhosprintti. 
Minnillä oli päällä prinsessakamppeet avalorin amuletti ja lila-valkoinen tyllihame mukaanlukien. 


Tarjolla oli lila-valkoista seeprajuustokakkua. Tummat raidat saivat makunsa ja värinsä mansikoista ja limestä, vaaleat raidat puolestaan rahkasta, vaniljajogurtista ja itsetehdystä kinuskista. 


Kakun lisäksi oli paljon muutakin herkkua tarjolla: vaahtokarkkeja, hunajasuolapähkinöitä, tummia viinirypäleitä sekä itsetehtyjä mustikkamarenkeja sekä suklaakeksejä. 


Keksien sisällä oli sitruunaista täytettä ja keksit koristelin pikeerillä, sokerimassalla ja sokerikoristeilla. Eihän niistä kaikista niin kauniita tullut, mutta tämmöinen ensi-kertaa-pikeeriä-tehnyt oli lopputulokseen aika tyytyväinen... :) 


Suolaisena tarjottavana oli pekonipiirasta sekä salaattia ja tuoreita tomaattipatonkeja. Patonkien kanssa oli tarjolla erilaisia tuorejuustoja. 


Lahjaksi itse tyttärellemme ostimme nukenvaunut, yhden lego storage -laatikon, pikkupaketin duploja ja mekon. Tyttö sai lahjaksi lisäksi mm. puuha- ja tarrakirjoja, vaatteita, koruja, uikkarit, palapelejä, suklaamunia, duplo-alustan, ballerinamekon, kirjan, puuvärikynät...

Ja siis enää pari kuukautta niin meän kuopuskin viettää 1-vuotissynttäreitään! #omg #jokosuunnitellaankutsut 

6 kommenttia:

Sarkku kirjoitti...

Ihanat synttärit ja sain hyviä lahjavinkkejä meillekkin. Me varmaan joudutaan järkkäämään Frozen-teemalla synttärit sitten kesällä...

Henni kirjoitti...

Eipä kestä kiittää! :) Nää Disney prinsessa -synttärit on nyt kyllä niin kovassa huudossa lasten keskuudessa. Voi olla että frozen-juhlat on meilläkin edessä sitten ensi vuonna.

Raisa kirjoitti...

Oliko sulla tuohon pekonipiirakkaan ohjetta? 😊

Henni kirjoitti...

On toki! Elikkäs ohje on tämä kinuskikissan piirakkaohje (http://www.kinuskikissa.fi/lohipiirakka/?hakusivu=1) hieman muutettuna: eli pohjan tein nuin mitä ohjeessakin oli ja täytteeseen tuli tuon ohjeen ruokakerma, juustoraaste, purjosipuli, paprikajauhe sekä kananmunat. Niiden lisäksi täytteeseen tuli 1pkt pekonia, 1/2 ruukkua silputtua persiljaa sekä hieman mustapippuria.
En ollut aiemmin laittanut piirakkapohjaan perunasosejauhetta ja se alkuun vähän mietitytti että miltähän mahtaa maistua mutta tosi hyvää oli!

Henni kirjoitti...

ja pekonit siis silppusin pannulle ja paistoin, sitten annoin jäähtyä ennen täytteeseen lisäämistä. Persiljat silppusin pieneksi ja kaikki vaan täytteeseen sekaan. :) ja kuten tuolta kinuskikissan sivuilta huomaat, on tosi helppo koko piirakan ohje!

Raisa kirjoitti...

Kiitos ohjeesta 😊