04 elokuuta 2016

Kesälomareissu - Tukholma


Reissumme alkoi siis Torniosta ja ensimmäisenä päivänä ajoimme n. 650 kilometriä Sundsvalliin, jossa olimme yötä. Toisena päivänä ajoimme Sundsvallista Tukholmaan, jossa kävimme siis sekä reissun meno- että tulomatkalla. Ensimmäisellä kaupunkireissulla jätimme auton kaupungin laitamille, josta kävelymatkaa ydinkeskustaan oli puolitoista kilometriä. Valhallavägenin ja Sturegatanin risteyksen tuntumassa oli hyvin parkkitilaa, hintaakin vain 15kr/tunti. Matkalla pääsimme kävelemään kauniiden puistojen läpi ja ihastelemaan arkkitehtuuria. 

Jostain syystä Tukholma on minun ehoton ykköslempparipaikka Pohjoismaissa. Se on jotenkin niin siisti ja kaunis. Siellä on kauniita vanhoja rakennuksia, vanha kaupunkikin on ihan vailla vertaa. 
Reissusta kotiin päin ajellessamme pysähdyimme taas Tukholmassa jossa vietimme päivän shoppaillen. Tällä kertaa auton jätimme satama-alueelle, Viking terminaalin lähelle. Sieltä kävelee keskustaan parissakymmenessä minuutissa. Hintaa parkkeerauksella oli muistaakseni 25kr/tunti. Autolla ajo Tukholmassa oli ihan helppoa - parkkipaikan löytyminen sitä vastoin ei. Ydinkeskustassa kaikki paikat oli varattu ja siellä oli paljon maksullisia 30 minuutin pysäköintipaikkoja - puoli tuntia kun ei riitä shoppailuun mitenkään. Tukholmassa parkkeeraaminen ei ole ilmaista, mutta ei myöskään ajaminen, sillä käytössä ovat tietullit. Ensimmäisenä Tukholma-päivänämme ajoimme kolmesti ja toisena -päivänämme kahdesti tietullien ohi - reilu kuukausi myöhemmin postiluukusta putosi lasku tietulleista eli ruuhkamaksuista. Tietullien hinnat vaihtelevat noin 10-20 kruunua per ohituskerta. Ei kommentteja: