25 heinäkuuta 2011

Karppauksesta

Minun mielestä ihmisiä pitäis rohkasta kokeilemaan jotain muuta kuin virallista eli vähärasvaista ruokavaliota. Omaa kroppaa pitää kuunnella - jos sulla usein turvottaa ja on väsyny olo, kannattaa kokeilla jotain muuta ruokavaliota. Esimerkiks mie haluaisin silloin tällöin syödä aamupuuroa, mutta minun keholle ei nopeat hiilihydraatit sovi yhtään (tulee kauhea olo, vatsaan pistää jne).Ruoka on minun mielestä kuitenki sen verran osa meän elämää, että siihen pitäisi panostaa nykyistä enemmän. Kyllä mie myönnän, että mieki syön kylässä kakkua ja juon mehua tarjottaessa. Kanelisokeripulla on minun lemppari kaikenmaailman karkeista, jäätelöistä ja kakuista puhumattakaan. Mutta se on se kokonaisuus, mikä minun mielestä ratkaisee. On eri asia maistella sokeriherkkuja muutaman kerran kuukaudessa kuin muutaman kerran päivässä.
Keväällä mie ketoosikarppailin muutaman kuukauden (söin siis alle 30g HH päivässä) mutta nyt olen päättäny jättää ketoilut taakse - ei se oikein sopinu mulle. Kaikkea haluan kuitenkin kokeilla! :) Jatkan hyväkarppailua eli syön päivässä alle 100 g HH. Taisin kyllästyä hilsujen pikkutarkkaan laskemiseen, siksi näin nykyään ;) Minun syömiset ihan normaalina päivänä:
Aamupala: maustamatonta jogurttia/maitorahkaa, keitetyn kananmunan valkuainen ja kahvia johon reilu loraus maitoa
Lounas: salaattia, tomaattia, kesäkurpitsaa sekä paistettua kanaa ja raejuustoa
Päivällinen: kypsennettyjä kasviksia ja jauhelihaa
Iltapala: maustamatonta jogurttia/maitorahkaa sekä pala karppileipää
+ salipäivinä proteiini(whey)palautusjuoma
Kyllähän se on taivahan tosi että jokaiselle ei karppaaminen sovi. Mie ainaki oon saanu parannettua oloani karppaamisella. Aina voi kokeilla jotain uutta :)

2 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Vähän ihmetyttää toi sun aamupala, miks jätät epäkarppimaisesti munasta keltuaisen pois? Missä aterian rasvat? :(

Henni kirjoitti...

Koska en tykkää keltuaisesta, se on pahaa! Rasvat aamupalaan tulee esim. jogurtista sekä kahvin täysmaidosta, tai jos syön karppileipää, sen päälle laitetusta voista. Kaiken paistan voissa ja syön maitotuotteet täysrasvasena jos mahollista.