29 helmikuuta 2012

Liitutaulu



Muutama kuukausi sitten aloin tosissani miettimään ison liitutaulun tekemistä meille eteiseen. Ongelmana oli suurten kehysten löytäminen (jossain vaiheessa jopa mietin itse kehysten tekemistä), mutta onneksi löysin ne netistä halvalla. Tiättehän niitä FB-kirppiksiä? No, löysin semmosen kautta kaks suurta taulua, jotka myyjä suistui myymään kympillä. Toinen taulu meni pikkusiskolleni, joten hintaa nuille kehyksille jäi vaivaiset viis euroa. Koska taulun takaosa + lasi oli laitettu silikonilla kiinni kehyksiin, mulla ei ollu muuta vaihtoehtoa kuin ensin irrottaa takaosa veitsen avulla ja sitten hajoittaa lasi. Koska The Mafia Bloodline ei oikein sytytä, revin julisteen pois ja nakkasin roskiin. Kehykset irroitin toisistaan maalausta varten.



Taulun takaosan maalasin kahteen kertaan liitutaulumaalilla. Pensselillä ja telalla voi molemmilla maalata, mutta koska mulla oli vain pieni pensseli, keksin käyttää tarrarullaa (jolla poistetaan vaatteista koirankarvoja) telana - ja se toimi ihan älyttömän hyvin! Jälki oli tasaista ja hyvää. Kun liitutaulumaali oli kuivannu, siirsin takaosan syrjään ja rupesin hiomaan kehyksiä. Jos kehykset ois ollu hyvässä kunnossa, ei niitä tietenkään ois tarvinnu maalata, mutta nuista maali oli rapissu pois ja osassa oli vähän virheää väriä tarttunu jostain. Hiomisen jälkeen pyyhin kehykset nihkeällä rätillä ja maalasin ne kahteen kertaan. Maalaukseen käytin Teknoksen himmeän valkoista Futura-kalustemaalia.

Lopuksi liimasin erikeepperillä kehykset kiinni taustalevyyn. Lisäksi kiinnitin kaks ruuvia kehysten takaosaan ja kiinnitin niihin narun, jonka varassa taulu on seinässä kiinni. Nyt on meillä iso liitutaulu ja se on just semmonen ku halusinki! ♥ Kivaa! 

4 kommenttia:

H / Lumimäellä kirjoitti...

SuperNICE!!! <3

Henni kirjoitti...

Kiits!! 8)

Anna kirjoitti...

Ihana! Tuommonen passais meijänki eteiseen, ois hyvä tuolle huonomuistiselle hellulle... ;D

Henni kirjoitti...

Hih, eihän se olekku tehä... ;)