01 heinäkuuta 2010

Sadepäivä

Tänään on olen syöny hyvin, pessy vaikka mitä sekä säikähtäny puoli kuoliaaksi...
Aamulla syötiin paistettua kanaa ja sipulia feta-tomaatti-kurkku-"salaatin" kanssa. Lisäkkeenä oli vielä valkosipulituorejuustoa, ah! Ai niin, ihmiset. Muistakaapa ku ostatte tuorejuustoa (/kerma/sulatejuusto/jne.) että ne EI ole tehty kasvirasvasta. Uusissa tuorejuustoissa lukee takana, että "tuorejuuston kaltainen kasvirasvavalmiste". Normaali oikea tuorejuusto on se aito ja oikea terveellisempi kuin kasvirasvat.

Älkää myöskään uskoko mainoksia. Pätevä neuvo: jos jossain lukee että siinä on jotain terveyttä edistäviä vaikutuksia, jätä se hyllyyn. Vähärasvaiset kasvirasvatuotteethan ovat tuotantotehokkaita, joten niitä saa halvemmalla kuin oikeita tuotteita - hyvänä esimerkkinä kerma. Ja kun mainoksista puhutaan, niin tiedättehän Snellmannin? Tuon yrityksen, joka on poistanut tuotteistaan natriumglutamaatin ja mainostaa sitä kovaan ääneen. Noh, natriumglutamaatin tilalle on lisätty hiivauutetta - lisäaine kuin lisäaine. Natriumglutamaatin koodi on E621, jota myös hiivauute sisältää. Taistelu valmisruokaa vastaan ja oikean ruoan puolesta jatkukoot! :)
Tänään pikkasen sato vettä! Ihan hirveä kaatosade monta tuntia. Ainakin minun vanhempien tykönä. Meijän piha-allas vähän tulvi yli.
Tiättäkö mitä tämä pirulainen teki tänään? Karkasi meidän Lakan kanssa! Lähdettiin Laurin kans niitä autolla etsimään, kun eivät tulleet kun huudeltiin. Ajettiin just meän tietä pitkin ja huomattiin, että voi helevettiläinen, siellähän ne on puolen kilsan päässä juoksentelemassa pitkin junarataa!! Talla pohjassa ajettiin täysiä junaradan vieressä oleva soratie päähän asti ja mie hyppäsin vauhissa pois autosta ja aloin huuteleen koiria. Sieltä ne sitte tipsutteli PITKIN RAUTATIETÄ URPOT meijjän tykö. Iines heitti vähän volttia ja tuli ryminällä penkalta alas suoraan mutaojaan, Lakka sentäs osas vähän hypätä. Lauri otti Iinestä niskasta kiinni ja paiskas takakonttiin ja Lakka kannettiin autoon jalkatilaan. Ajettiin meille pihaan takasin ja hirveän roikotuksen kanssa toinen koira häkkiin ja toinen kylpyyn. Mie olin NIIIN vihanen, että siinä ei oo mittään järkeä! Luulis että semmosen läksytyksen jälkeen oppivat pysymään pihassa prkl!

No, päällimmäisenä oli tietenkin helpotuksen tunne (että koirat löytyivät ja junaa ei tullut). Olivat olleet ties kuinka kauan leikkimässä siellä radan varressa. :S Voin sanoa, että ei se kaksikko enää pääse pihalle kahdestaan irti. ARG!
Tänään alettiin hellun kanssa sitte grillaamaan näin iltasella. :) Ostettiin Haaparannalta jotain lihaa, jossa oli aika paljon läskiä. Se läski leikattiin irti ja se on huomenna menossa Inkille paiston jälkeen ruoaksi (juuri sille pirulaiselle!).
Nyt rillataaaan!
Jokohan nyt kaikki sanottava on sanottu? Eikhään. Noh, nyt hyvvää yötä! :)
Ps. Käyppä tsekkaamassa nämä sivut ja valaistu!
Hiilaritietoiset.fi:stä bongatut artikkelit, koskien kolesterolia sekä sydänmerkki-tuotteita.

10 kommenttia:

Allegra kirjoitti...

Tsekkaapas tämä:
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Oikea+ruokavalio+auttaa+v%C3%A4ltt%C3%A4m%C3%A4%C3%A4n+Alzheimerin/1135258298031

Ei o ihme kun muistisairaudet ja sydänongelmat ovat kasvaneet. Aivot tarvitsevat rasvaa ja paljon, toimiakseen hyvin! Toi artikkeli tukee aika mukavasti hiilaritietoista ajattelutapaa!

Henni kirjoitti...

Tosi hyvä juttu! Mainittiin just että kalaa ja pähkinitä pitää syödä, jotka on minunki mielestä erittäin tärkeitä. (: Harmi vain, että useimmat ihmiset uskovat virallisiin suosituksiin turhankin sokeasti.. No ehkä me tässä taistellaan etiäppäin oikean ruokavalion puolesta :>

A kirjoitti...

Älä viiti oikeesti noita sun uskomuksia esittää oikeina. Ne on SUN uskomuksia, ei mitään yleisiä totuuksia.
Jos et omaa myöskään ravintotieteellistä koulutusta tai et yhtään ole opiskellut ravitsemustiedettä niin älä oikeesti jaksa noita sun väitteitä esittää totuutena.

Sorry, ei oo tarkoitus olla veemäinen anonyymi mutta jotenkin pistää vihaks noi sun karppaususkomukset. Vaikka ite oot karppaaja niin älä silti tuputa sitä tapaa muille. Et kuitenkaan näytä ymmärtävän koko asiaa!

Henni kirjoitti...

Heippa!
Joo, haluan painottaa, että kaikki ovatkin nimenomaan MINUN omia näkemyksiäni - absoluuttista totuuttahan kun ei ole olemassa. :) Uskokoon minun juttuja ken haluaa, mutta luulen, että tiedän ravintoasioista enemmän kuin moni muu siideripömppis yhteensä. (;

Allegra kirjoitti...

Minusta ehdottomia totuuksia ruokavaliossa ei olekaan, eikä Henni sellaisia esitäkään. Olisihan se vähän tylsää laittaa omaan blogiinsa joka lauseen alkuun "minun mielestäni", vähän sama asia kun mielipidekirjoitukseen - kyllä lukija tajuaa, että kyse on näkemyksestä. :)

Vaan se on kyllä fakta, ettei valkeissa vehnäjauhoissa tai sokerissa ole juuri ravintoaineita. Kaikki hivenaineet on kuorittu pois, jäljellä ovat ne valkeat hiilarit. Aika karuksi kävisi elämä jos eläisi pelkällä makaronilla, siis ihan puhtaasti valkealla pastamössöllä.. Hiilarit on elimistön ensisijainen energianlähde, mutta kroppa osaa muokata niitä itsekin. Protskujen tehtävä elimistössä on paljon monimutkaisempi - ja myös rasvojen.

Vaikka karppaa, ei tarkoita että on joku saarnapappi. :D Olin mäkin eilen illalla bileissä, joissa napostelin muutaman keksin ja karkkeja ja sipsejä (!). Ja nyt on olo sen mukainen, kipeä, turvonnut. Ruokakrapula? :D

Anonyymi kirjoitti...

Huhhuh mitä tekstiä, netistähän sitä kaikkea mahtavaa tietoa löytyykin....
"kuitua ei ihminen tarvi elimistöönsä ollenkaan"- joopa joo, uskoo ken haluaa.
ps. tiedän kyllä, että nämä sulopuheet ovat Sinun mielipiteitäsi.

Henni kirjoitti...

Allegra: Joo tiedän tunteen. :D Pieni hiilaripöhö tulee heti päälle ja koko kroppaan kertyy nestettä ku vähänki herkuttelee. ;) Mitä ne hiilarit keräs nestettä, tais olla että 1g HH kerää 3g nestettä? Mitä, eihän se oo paha? ;)

Anonyymi: Sillä "kuitua ei ihminen tarvi"- lauseella tarkoitin sitä, että kaikki tarvittavat kuidut ihminen saa syömällä mm. vihanneksia, pähkinöitä ja siemeniä. Eli esimerkiksi leivät ja murot ovat ihan turhia "kuidun lähteitä" - pähkinät ja vihannekset kun ovat paljon terveellisempiä ja niiden antamat kuidut kattavat ihmisen tarpeet. Tietenkään ei tule syödä kuin kivikaudella elänyt ihminen ja välillä saa irroitella. Teen samaa kuin nimimerkki Allegra: juhlissa syön vaikkapa karkkia ja kakkua.
Sanonta "kohtuus kaikessa" sopii hyvin kenen tahansa ruokatapoihin.

Antti Heikkilän teoksia ja kirjoituksia lukeneena olen oppinut ravinto- ja terveysasioista paljon. Hän on kivunhoitoon perehtynyt kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri. Heikkilän kotisivuilla (http://anttiheikkila.com/) on mm. tutkittua tietoa miten voi hoitaa ja ennaltaehkäistä sairauksia ilman lääkkeitä ja leikkauksia. Sellaista tietoa mistä valtamedia ei kerro.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos et omaa myöskään ravintotieteellistä koulutusta tai et yhtään ole opiskellut ravitsemustiedettä niin älä oikeesti jaksa noita sun väitteitä esittää totuutena."

Mikäli anonyymi A olisi perehtynyt aiheeseen, huomaisi hän että tämä bloggaaja on nimenomaan perehtynyt siihen oikeaan ravintotieteeseen, eikä valtion korruptoituneeseen vehnä, kasvisrasva jne. "myrkkyuskontoon" jota johtaa tuotantotehokkuus, eikä oikea huoli ihmisten terveyttä kohtaan.

e kirjoitti...

kolesterolilääkkeet ovat ihan aikuisten oikeasti tärkeitä niille, jotka eivät saa LDL-kolesterolin pitoisuutta alennettua ruokavaliomuutoksilla. ei kolesterolilääkkeet poista kuin taikaiskusta kolesterolia verestä, vaan vähentävät sen huonon, eli LDL-kolesterolin imeytymistä ja kiinnittymistä verisuonten seinämiin. HDL-kolesteroli on tärkeää elimistön hyvinvoinnin kannalta, mutta ei siihen yritetä vaikuttaa kolesterolilääkkeillä.

Henni kirjoitti...

Hei e!
Kolesteroli on aivojen tärkeimpiä rakennusaineita ja ihmisen vanhentuessa on vain parempi kun nämä arvot ovat korkealla. Statiinilääkitykselle ei ole näyttöä hyödyllisyydestään. Tässä muutama sivusto, jotka kertovat uusista kolesterolilääkkeitä koskevista tutkimuksista. (:

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&lang=fi&id=337

http://www.tohtori.fi/?page=1570030&id=9597069