10 lokakuuta 2011

"reeniä horo siin o ämmille läksyy!"

Tässä ois viime viikon salipäivitykset. Salilla pääsin käymään neljä kertaa, jonka lisäksi kävelin useamman kerran viikon aikana, kävin kerran aamuhölkällä, pumpissa ja kehonhuolto/venyttelyssä. Kaiken kaikkiaan onnistunu viikko ja joka päivä pääsin liikkumaan. Olo on nyt (maanantaiaamu 08:14 luentosalissa) aika väsyny ja oikeaa jalkaa särkee. Tuntuu vähän semmoselta kasvukivulta mitä pienenä oli, mutta luulen että tämä johtuu unenpuutteesta... Lisäksi vasemman jalan jalkaterää, tai tuosta pottuvarpaasta vähän kantapäähän päin särkee yhtä luuta (?) aina välillä. Eilen kipu pahani sen jälkeen ku olin tehny pohkeita koneessa ja mietinki, että onko se minun asento muka niin väärä, että vasempaan jalkaan sattuu ja oikeaan ei. Todennäkösesti oon tehny ihan oikein liikkeen, sillä tuo jalka on vihotellu viime kesästä asti. Välillä sattuu kun kävelee, välillä ei. Tiedä sitten että mikä tuossa on, mutta näillä mennään...

TI = En oo nyt aikoihin saanu latseja kipeäksi ja mulla alkaa jo vähän huolettaa. Joko mie teen liikkeen väärin (tämähän siis EI ole mahdollista :D) tai sitten salilla oleva ylätalja on niin surkea (jep). En oikein tiä, huhhuh. Oon pienentäny painoja ja lisänny painoja ja tehny just niinku kesällä minua on neuvottu, mutta ei. Oon miettiny että voisko se johtua siittä, että oon ruukannu piettää käsiä tosi leveällä ja nykysen salin ylätaljan tanko ei ehkä oo ihan niin leveä ku mihin oon tottunu.. Tai sitte tämä on jotain minun omaa höpinää ja se on just samanmittanen ku kaikki muutki. Argh. Noh, we'll see ja toivotaan että saisin tuntuman taas kohilleen (siis sehän on pakko saaha).
- kävely 10 min.
- soutulaite 2 min.
1. ylätalja 25kg/4x12-20
2. alatalja 15kg/4x12-18
3. kulmasoutu tangolla 10-20kg/4x6-12
4. vatsarutistukset 4x10-20
5. jalannostot 4x20+
6. kellonsoittaja ylätaljassa 20kg/4x20+
7. vinot vatsat 3x8
45 min.

KE = Viikko sitten valittelin sitä, että kun ei pystypunnerrus käsipainoilla ota onnistuakseen, kun taas pystypunnerrus tangolla menee superhyvin. Noh, vaihdoin sitten liikkeiltä paikkoja ja kappas: pystypunnerrus käsipainoilla meni hyvin, kun taas tangolla tekemisen kanssa oli vähän ongelmia. Muuten treeni meni ihan hyvin, varsinki ojentajat taljassa - sain ihan älyttömän tuntuman!
- soutulaite 3 min.
1. pystypunnerrus käsipainoilla 4kg/4x10-15
2. viparit 2kg/4x10-15
3. pystypunnerrus tangolla 10kg/4x8-11
4. ojentajat taljassa 15kg/4x14-18
5. ojentajat narulla taljassa 10kg/4x10-16
6. ojentajapunnerrus taljassa 10kg/4x8-10
7. ojentajat ylätaljassa (kapea ote) 15-20kg/4x13-22
55 min.

PE = Salilla oli paljon porukkaa ja penkkipunnerruspaikka oli koko ajan varattu, joten minun piti jättää pena tuonne treenin loppupuolelle. Vedin treenin taas jotenki älyttömän nopeaa, kaheksan liikettä joista jokasta 3-4 sarjaa 50 minuutissa. Pitää vissiin pitää vähän pitemmän palautusajat, että kroppa ei totu tähän sinkoilemiseen pikavauhtia laitteesta toiseen.
- soutulaite 5 min.
1. vinopena 5-6kg/4x12-20
2. peck deck 10kg/4x12-16
3. hauikset keskitetysti scott-penkissä tangolla 10kg/4x12-18
4. hauikset taljassa 10kg/4x10-17
5. hauiskääntö tangolla 10kg/3x8-12
6. hammerkääntö käsipainoilla 5kg/3x8-10
7. penkkipunnerrus 20kg/3x8-10
8. jalkojen nostot 4x15-20
50 min.

SU = Vaikka tavallisesti oon saanu vedettyä treenin nopsaan, nyt meni jotenki turhan "kauan" ja piti jättää yks pohjeliike tekemättä kun tuli vähän kiirus kehonhuolto/venyttelytunnille. Treeni meni muuten kivasti, takareisiin sain suorastaan infernaalisen tuntuman. Oon alkanu taas miettimään, että pitäiskö silloin tällöin kyykätä sitä ns. voimamieskyykkyä (syväkyykkyä), että tulis vähän voimaa jalkoihin, sillä nykyäänhän tuo minun kyykky on vähänniinkö etukyykkyä, mutta tanko on niskassa. Josko sitä koko tulevan viikon treenit vetäis voimatreeninä? En oo tehny voimatreeniä toukokuun jälkeen, joten nyt vois olla sen aika taas.
- kävely 30 min.
- kuntopyörä 2 min.
1. smith-kyykky 35-40kg/3x14-15
2. kyykky 7.5kg/3x14-15
3. jalkaprässi leveällä standilla 60kg/4x15
4. takareidet koneessa maaten 10kg/4x16-20
5. etureidet koneessa 5kg/4x12-16
6. pohkeet istuen koneessa 15kg/5x14-25
55 min.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei!
Maistuuko tuo ihan kuralle tuo jack3d? ja toimiiko?

Henni kirjoitti...

Heippa!
Oikeastaan se on aika hyvää, makuna mulla on grape bubblegum. Se kyllä toimii! Oon kerran testannu ennen salille menoa enkä huomannu mitään eroa entiseen, mutta mulla se toimii älyttömän hyvin ku otan ennen lenkkeilyä.

Annastiina kirjoitti...

Nennipenni, mulla on sulle tunnustus! (;

annat kirjoitti...

Heei löysin blogisi nyt ja täytyy sanoa, että aivan loistava! :) Pakko jatkaa lueskelua enemmänkin. Vaikka liikuntapainotteisia blogeja on nykyisin melko paljon, niin jotenkin tällaisia positiivisia ja mukavia on kovin vaikea löytää :)

-annat-

Henni kirjoitti...

Oo kiitos Annastiina :)

Kiitos annat! Toivottavasti viihdyt juttujeni parissa :>

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Eksyin tänne jostain toisesta blogista ja jäin ihan koukkuun :)! Allekirjoitan täysin annatin kommentin, sun tekstejä on kiva lukea! Myös tekstisi karppauksesta oli mun mielestä tosi hyvä! Paljon kun saa lukea juuri näitä "syön vaan pekonii, kermaa ja voita" -juttuja. Itse en karppaa (en pysty täysin luopuun esim pastasta), mutta koen olevani "hiilaritietoinen" eli lähinnä syömäni hiilarit ovat aamulla kaurapuuro ja treenin jälkeisellä lounaalla tai päivällisellä täysjyväpasta/peruna.

Henni kirjoitti...

Heippa Ronja!
Kiitos kommentistasi, tuli tosi hyvä mieli :) Hiilaritietosesti syöminenhän on tosi hyvä juttu! Pahintahan usein ns. normaaliruokavaliossakin on se karkkien, keksien ja muiden sokeripitoisten herkkujen hotkiminen, että kun ne pystyy jättämään pois niin ollaan jo pitkällä. Hyvä että tiedostat sen, millon hilsuja kannattaa syödä: keho kun käyttää treenin jälkeen syötyjä hiilareita palautumiseen.