26 lokakuuta 2012

Kermainen lohikeitto

 En oo ikinä ennen tehny lohikeittoa (GL), joten ajattelin että ehkä on aika kokeilla - onhan lohikeitto yks minun lemppariruoista. Lohikeiton tekeminen on simppeliä, ensin tehdään liemi, johon sitten keitetään perunat ja muut vihannekset sekä kalapalat.
Liemi:
~ 9 dl vettä
~ n. 300 g lohifileen ruodot sekä nahka
Leikkaa lohifileestä nahka sekä mahollinen vatsarasva pois terävällä veitsellä ja nypi ruodot pois. Lisää nahka ja muut kiehuvaan veteen ja keitä noin 30 minuuttia. Siivilöi liemestä pois ruodot ja muut. (Syötä jäähtyny nahka koiralle, se tykkää.)
 Kermainen lohikeitto
~ 5-7 perunaa
~ 3 tl suolaa
~ 3 porkkanaa
~ 2 kuivattua laakerinlehteä
~ 12 kpl kokonaisia mustapippureita
~ lohifilee
~ 1 pss (200g) keittojuureksia
~ 1 tl kuivattua tilliä
~ 2 dl kermaa
~ 1½ rkl voita
Lisää kalaliemeen suola sekä kuoritut, lohkotut perunat ja porkkanat sekä laakerinlehdet ja pippurit. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Leikkaa kala paloiksi ja lisää se sekä keittojuurekset kattilaan, keitä 15 minuuttia. Sekoita joukkoon kerma, tilli ja voi, kiehauta vielä kerran. Tarkista maku ja tarjoile! Tämä on kyllä niin hyvää ettei oo tosikaan, ehkä pitää joku päivä tehä uudestaan..

Ei kommentteja: