16 maaliskuuta 2014

Sacherkakku


Sacherkakku

Kakkupohja
~ 200 g tummaa suklaata
~ 150 g voita
~ ripaus suolaa
~ 2 dl sokeria
~ 2 tl vaniljasokeria
~ 4 kananmunaa
~ 2½ dl vehnäjauhoja
~ 2 tl leivinjauhetta

Kostutus ja täyte
~ 1 dl vahvaa kahvia
~ appelsiinimarmeladia

Kuorrute
~ 1 dl kermaa
~ 200 g tummaa suklaata
~ 1 rkl voita


Voitele ja jauhota leivontavuoka. Voit käyttää jauhottamiseen korppujauhoja tai vaikkapa kaurahiutaleita. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä, lisää joukkoon suola. Vispaa kananmunat ja sokerit napakaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään. Lisää munavaahtoon sulatettu suklaa, sekoita tasaiseksi. Siivilöi jauhoseos joukkoon, sekoita mahdollisimman vähän. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175ºC 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 1 tunti, kumoa kakku. Voit käyttää paistamisessa myös irtopohjavuokaa. Anna kakun jäähtyä vielä noin tunnin verran, kunnes se on täysin jäähtynyt. Leikkaa kakku kolmeen osaan.


Keitä kahvi. Laita kakun ensimmäinen kerros tarjoiluvadille. Suojaa kakun alareunat leivinpaperikaistaleilla, jottei kuorrutetta mene tarjoiluvadille. Kostuta kakku kahvilla ja levitä päälle marmeladia. Lisää toinen kerros, kostuta ja lisää marmeladi. Laita kakkuun vielä kansi päälle, kostuta myös se. Levitä marmeladia ohut kerros kakun päälle ja reunoille. 


Valmista kuorrute. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja lisää suklaa paloiteltuna joukkoon. Kun suklaa on sulanut, nosta kattila pois levyltä ja lisää voi sekaan. Levitä kuorrutetta oikein ohut kerros kakun päälle ja reunoille, noin 1/4 koko kuorrutteesta. Laita kakku jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Levitä sitten loppu kuorrute kakun päälle mahdollisimman tasaisesti. Jos kuorrute on liian jähmeää, lämmitä sitä oikein varovasti levyllä miedolla lämmöllä. Anna kakun maustua jääkaapissa, mielellään jopa seuraavaan päivään asti. 





2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Oi nam! Näyttää kyllä ihan taivaalliselle :) Se on kyl totta, et nää kakut paranee vaan "vanhetessaan".

Henni kirjoitti...

Se oli kyllä hyvää ja aika helppokin tehdä ☺ Esimerkiks täytekakut on siitä vähän hankalia että ne on kuorrutettava samana päivänä kuin ne tarjoilee, muuten kuorrute saattaa imasta kakusta liikaa kosteutta ja menee ihan lötköksi. Tämmöset suklaakakut on kyllä siittä helppoja että ne voi tekasta jo edellisenä päivänä.. Sacherkakku lisäks säilyy useita päiviä jääkaapissa, joten sen pilaantumisestakaan ei tartte olla niin huolissaan ☺