03 maaliskuuta 2014

Sneak-a-peek Minnin synttäreihin

♥ Meidän Minnin lauantaiset 1-vuotisjuhlat sujuivat täydellisesti ♥

Tässä pari kuvaa tuolta minun instagramin puolelta tänne blogiin, niin saatte vähän vainua että minkälaiset synttärikestit meillä oikein oli. Kirjoittelen postauksia sitten heti kun saan kuvat koneelle.




3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

WOW hienolta näyttää! En malta odottaa postauksia!

Noora kirjoitti...

Moikka! Minni-muffinit ovat aivan super söpöjä! Olisiko sinulla ohjetta niihin? :)

Henni kirjoitti...

Heippa! Minni-muffinssit voit tehdä minkä makuisiksi vain, nuo taisivat olla valkosuklaa-cupcakeja mansikkakuorrutteella. Tässä on perusmuffinssiohje, jota käytän aina. Sitä voi muuttaa helposti oman maun mukaan, esimerkiksi lisäämällä 100 g pieneksi rouhittua valkosuklaata ja pari rkl kaakaojauhetta. Mansikkakuorrute tehtiin käyttämällä sekä vaaleanpunaista mansikanmakuista tomusokeria että normaalia tomusokeria. Suosittelen tekemään minnin korvat pari päivää aikasemmin, jotta ne ehtivät kuivua. Eli mustaa sokerimassaa kaulitset levyksi, leikkaat pyöreitä "lättyjä" ja laitat leivinpaperin päälle kuivumaan. Kaulitsemiseen voit käyttää tomusokeria jos sokerimassa oikein meinaa tarttua pöytään ja kaulimeen. Pyyhi tomusokeri sitten pois ja anna kuivua pari päivää.

Muffinssit (12-15 kpl)
100 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
+ lisäksi esim. juuri sitä valkosuklaata / tummaa suklaata / mustikoita / mitä vain!

Vatkaa voi ja sokerit yhteen vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään. Kaada maito ja siivilöi jauhoseos vuorotellen taikinaan hyvin sekoittaen. (Pilko suklaat pieniksi ja sekoita taikinaan.) Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200°C uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuorrutteen lisäämistä.

Kuorrute
45 g pehmeää voita
80 g maustamatonta tuorejuustoa (tai vaikka sitruunatuorejuustoa tai mitä vain!)
n. 250-300 g tomusokeria (osa sitä mansikkatomusokeria)

Vatkaa pehmeä voi ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Siivilöi tomusokeri kuorrutteeseen ja vatkaa hyvin. Värin tummuuden voit säätää itse - jos laitat pelkkää mansikkatomusokeria, väri on ihan tumman pinkki. Mitä enemmän tomusokeria käytät, sitä jämäkämpää kuorrutteesta tulee. Kuorruta muffinssit pursotuspussia apuna käyttäen (en muista mitä tyllaa käytin näitä tehdessäni, mutta esim. iso tähtitylla käy hyvin) ja laita sokerimassakorvat kuorrutteeseen kiinni. Itse en uskaltanut kuorruttaa muffinsseja kuin vasta juhlapäivän aamuna, jotteivat ne vetase sokerimassasta mustaa väriä itseensä. No, tämä pelko oli aiheeton eikä väri lähtenyt leviämään - tämäkin riippuu varmasti kuorrutteen kovuudesta/jämäkkyydestä. Suosittelen silti että kuorrutat ja lisäät korvat vasta juhlapäivän aamuna :)