24 lokakuuta 2011

Astiakriisi

Oon tässä parina viime päivänä käyttäny harvinaisen paljon aikaa astioiden miettimiseen. Mie tai Lauri ei olla kumpikaan ikinä kerätty mitään astiasarjaa, joten nyt ajateltiin (=ajattelin) että josko ois korkea aika alottaa. Me tarttettais ainaki syvät ja suuret matalat lautaset, molempia varmaan semmoset kaheksan kappaletta. Haluan ehottomasti valkoset lautaset, semmoset ajattomat ja sievät. Koska Ikean lautaset nyt vaan ei yksinkertasesti kestä ees tiskikoneen hellää käsittelyä, olen valinnu listalle lautasia vain Arabian ja Pentikin mallistoista. Esittelyssä aina suuri matala lautanen (n. 28 cm), pieni lautanen (n. 17-21 cm) ja syvä lautanen (n. 21-24 cm).
Arabia - Lumi
Ensimmäisenä esittelyssä on Arabian valkoinen Lumi-sarja, joka on tuomonen ihan perusastiasto. Toisaalta ei kovin kiinnostava, mutta ajaton, sievä ja sopii kaiken kanssa.
Arabia - Arctica
 Arabian Arctica-sarja miellyttää minun silmää edellisen tavoin sen valkosen ja ajattoman olemuksen vuoksi. Toisaalta, onhan nuo aika tylsiä? Mutta toisaalta, eipähän niihin kyllästyis.
Pentik - Tempo
 Sitten mie tykästyin ihan hirveästi Pentikin Tempo-astiastoon. Niissä on jotain hauskaa ja erilaista. Plussana vielä harmaa väri, josta pidän tosi paljon. Mutta entässitte jos kyllästyn näihin vuoden päästä? Huh, en tiä, nuo on niin kauniit. Lisäksi astiastossa on vaikka mitä ihania kulhoja ja purkkeja mitkä mulla kiinnostais.
Pentik - Geo valkoinen
 Pentikin Geo-sarja kiinnostaa minua ainakin sen hinnan (muistaakseni näistä edullisin) takia. Toisaalta tuo syvä lautanen näyttää vähän siltä, että se ei pysy meän astianpesukoneessa pystyssä, kuten ei Ikeankaan lautaset pysy.. Tähän astiasarjaan kuuluu myös kauniita vuokia ja kulhoja.
Pentik - Anis
Pentikin Anis-sarjassa minua viehättää lautasten väri (taittavat hieman luonnonvalkoiseen). Syvä lautanen on kivan mallinen ja keittojen ystävänä hyvät syvät lautaset tulis tarpeeseen..
Nyt kaivataan neuvoja!

EDIT: Löysin vielä yhdet aivan ihanat sekoittamaan tätä pakkaa..
Pentik - Valo
Nämäki Pentikin valkoiset Valo-lautaset on aivan ihania! Niissä on koristeelliset ja todella sievät reunat.

8 kommenttia:

miina kirjoitti...

Minusta nuo kaikki on hyviä vaihtoehtoja :) Ite kallistuisin ehkä tuohon Lumi-sarjaan

Uma kirjoitti...

Itse varmaan lähtisin siitä, että mitä noista on helpoin täydentää. :) Ulkonäöllisesti omaan silmään eniten sopii noista tuo Pentikin Tempo. Meillä kerätään Iittalan Teemaa valkoisena, itse tykkään sen klassisesta muodosta ja helposta yhdisteltävyydestä.

Jenni kirjoitti...

Mun siskolla on tuota Lumi-sarjaa, ja se on ainakin tosi nätti astiasto, aika siro ja ajaton. Sopii minusta sekä arkeen että juhlaan. :)

Mulla on itselläni Kermansaven Oliivi-astiastoa, se on myös hyvä perusastiasto. Hitusen harmittaa, että halusin aikoinaan, että minulle kerätään sarjan vihreitä astioita, kun nyt myöhemmin valitsisin ehkä valkoiset... :D

Nanni kirjoitti...

Mulla itellä on Lumi-sarjan kahvi- ja teekuppeja asetteineen ja oon kyllä tykästyny niihin :) Tarkoituksena olisi kerätä myös isot lautaset ja syvät lautaset kyseistä sarjaa.

Henni kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista :) Googletin tuon Iittalan Teema-astiaston ja sekin on kyllä tosi sievä. Tuo Lumi on kyllä söpö astiasarja, mutta pitää vielä tässä miettiä nuita vaihtoehtoja.. Tuo Tempo on alkanut nimittäin kiinnostaa aika paljon.. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Iittalan teemaa mieki suosittelisin, siihen saa ihanasti tuotua piristystä muilla väreillä ja osilla, esim. muumimukit, iittalan runo-sarjan talvitähti on kans tosi hienostuneen näköinen rinnalla :)

Iina kirjoitti...

moi! :) mulla on ittellä tota pentikin tempoa ja tykkään! Siinä on sekin kiva että siihen on helppo yhdistellä sit valkosia ja harmaita ja melkeen minkävärisiä vaan astioita ja on silti vähän erikoisempi kun ihan perus valkoset astiat. :) mut se huonopuoli siinä on että sen teko loppuu näillä näkymin reilu vuoden päästä ja sit sitä ei saa enää lisää. Vaikka kerkiihän tässä vielä hankkimaan niitä :) ja tykkään paljon! Lumi ja sit toi uus(?) Valo näyttää kans tosi kivoille! Itse en tykkää teemasta niin paljon, kun tuntuu et kaikilla on sitä ja muutenkin ei niin siro ja jotenkin kulmikkaita.

Henni kirjoitti...

Muumimukeja meillä onki kahvikuppeina ja ne on aivan ihania! Se on kyllä tosi että niihin Iittalan teema-astioihin sopii helposti monet muut astiat ja kaikki väritkin.
Tuo tempo on kyllä kiva ja oon alkanu kyllä ehkä vähän kallistumaan sen suuntaan.. Lähetin s-postia Pentikille ja sieltä kerrottiin, että Tempoa on päätetty jatkaa ainakin vuoden 2014 loppuun asti! (Asiaa vain ei oo päivitetty vielä myymälöiden hyllyillä oleviin lappusiin).