13 kesäkuuta 2012

Asiaa erilaisista suolista :D


Oon aina ihmetelly, että minkä ihmeen takia ihmiset (siis monet salilla kävijät) juo suolavettä. SIIS HYI! Eihän veden mukana saa juoda suolaa - senhän takia ihmiset kuolee haaksirikkoutuneina janoon ku eivät voi suolasta merivettä juoda. Noh, avomies otti asiasta selvää ja kävikin ilmi että kun suola on tarpeeksi laadukasta, voi ja kannattaa sitä juoda joka päivä pieniä annoksia. En oo useampaan vuoteen syöny jodioitua hienoa suolaa, vaan meillä on aina ollut ihan normaalia, karkeaa merisuolaa. Rovaniemellä Rinteenkulman Luontaistuote Mariasta käytiin ostamassa käsittelemätöntä, puhdistamatonta hienoa merisuolaa. Myös ruususuola ajaa saman asian, kunhan sekin on täysin puhdistamatonta. (Okei, nyt ymmärrän tämän suolaveen juomisen, mutta se tislatun veen juominen on mulle vielä vähän auki...)


"Merisuolatun veden juominen on yksinkertainen itsehoitomenetelmä. Aluksi litraan vettä liuotetaan neljäsosa teelusikallinen puhdistamatonta merisuolaa ja juodaan se päivän aikana. Jos tämä merisuolamäärä ei aiheuta puhdistumisoireita, määrä nostetaan myöhemmin puoleen teelusikalliseen ja lopulta maksimiannokseen - yhteen teelusikkaan. Merisuola liukenee veteen noin viidessä minuutissa. --- Teelusikallinen eli noin 10 grammaa on maksimiannostus, koska munuaisilla on rajallinen kyky suodattaa suolapitoisuutta kehosta. Jos urheilet, voit nostaa annostusta hieman, koska hikoilet jatkuvasti suoloja ihon kautta ulos. --- Kun merisuolattua vettä alkaa juoda, voi kohdata puhdistumisoireita kuten päänsärkyä, huimausta, ripulia tai jatkuvaa väsymystä. Tällöin merisuolan määrä kannattaa puolittaa ja kokeilla juoda pienemmällä annoksella. 
  
Pikku hiljaa veren puhdistuessa voi annostusta nostaa ja katsoa, tuleeko puhdistumisoireita. Joillekin tulee himo juoda merisuolattua vettä paljon alkuvaiheessa, mutta he päätyvät lopulta kuitenkin esim. teelusikkaan päivässä täytettyään kroonisen suolapuutoksensa. --- Merisuolattua vettä kannattaa juoda, koska siinä on noin 90 mineraalia. Pelkästä hanavedestä nämä mineraalit puuttuvat ja nykyisestä vähäsuolaisesta ruokavaliostakin on hankala saada läheskään kaikkia näitä mineraaleja. Merisuolasta saa esim. magnesiumsuoloja, jonka vuoksi lihaskrampit ovat monella historiaa merisuolatun veden juonnin aloituksen jälkeen. Merisuolasta saa myös kalsiumia, joka on luuston rakennusaine sekä monia muita hivenaineita esim. kaliumia, mangaania, sinkkiä, rikkiä, rautaa ja jodia. pH-arvoa merisuolan liuottaminen veteen nostaa hieman, noin 8 pH:aan. --- Jos merisuola on puhdistettua tai siihen on lisätty paakkuuntumisen estoaineita, niin sitä ei kannata käyttää. Tällöin suolasta on poistunut joitakin mineraaleja ja alkuainejakauma on rikkoutunut alkuperäisestä. Ei pidä myöskään erehtyä ostamaan pelkkää mineraalisuolaa, jonka näkee sisältävän vain alle kymmentä mineraalia purkin kyljestä katsomalla." (Mikko Vapa / e-coach)

2 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Kiitti henni kivasta postauksesta :) sulla on kyllä kiva tämä sinun blogi :)

Henni kirjoitti...

Kiitos Henna :) ♥