16 maaliskuuta 2012

Mokkapaloja & mantelitankoja

Tänään kävin aamupäivällä tentissä ja sen jälkeen käväsin kotona, nappasin koiran mukaan ja menin Miina-siskoni tykö. Miinan kans lähettiin käymään pienellä kävelylenkillä kun oli niin kiva ilma. Ulkona oli +7'C lämmintä, mutta tuuli aika ikävästi. Kotia tullessani aloin leipomaan, jotenki se leipomisvimma näyttää iskevän samalla tavalla kuin vuosi sitten. Taaskaan en mitään ite syö, vaan syötän kaikki avomiehelle.. niin ja Miinalle ja sen avokille. Mulla helpottaa hirmusesti makeantuskaan se, että vaan teen jotain herkkuja. Eipä sillä, kyllä mulla hulluna haluttais nuita uunituoreita mokkapaloja vetää kaksin käsin naamaan.. Taidan olla jonkusortin leipoja-masokisti. Monet onki kysyny multa, että miten pystyn olemaan syömättä herkkuja ja miks ihmeessä niitä leivon. Emmie tiä, ei se oo kovin vaikeaa jos oikeasti päättää olla syömättä niitä.




 Mantelitangot
~ ½ dl sokeria
~ 100 g pehmeää voita
~ 50 g mantelihauhetta
~ 2 dl vehnäjauhoja
~ 1 kananmuna
~ hienoa- tai raesokeria koristeluun
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Särje kananmuna kuppiin ja riko keltuainen haarukalla, sekoita. Kaada taikinan sekaan n. ½ kananmunasta. Sekoita taikina hyvin ja lisää vehnäjauhot. Lisää lopuksi vielä mantelijauhe. Muotoile taikinasta pieniä pötkylöitä leivinpaperin päälle. Voitele kananmunan lopulla ja sirottele päälle sokeria. Paista 175 asteen lämmössä keskitasolla n. 10-15 min.


 Mokkapalat
~ 2 kananmunaa
~ 1½ dl sokeria
~ 75 g sulaa voita
~ 1 dl maitoa
~ 2 tl leivinjauhetta
~ 3 rkl kaakaota
~ 2 dl vehnäjauhoja
~ 2 tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää voi sekä maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun vuokaan (taikinasta tulee n. ½ pellillistä). Paista 200 asteessa n. 15-20 min.
Kuorrutus:
~ 50 g maustamatonta tuorejuustoa
~ 2 rkl vahvaa kahvia
~ 25 g sulaa voita
~ 1 tl vaniljasokeria
~ 3 rkl kaakaota
~ n. 4 dl tomusokeria
~ kookoshiutaleita (tai nonparelleja)
Sekoita kuorrutteen aineksen keskenään kookoshiutaleita lukuunottamatta. Lisää tomusokeria niin paljon, että seos on tarpeeksi jähmeää. Anna mokkapalojen jäähtyä n. 20 min. ennen kuorruttamista. Levitä kuorrute ja ripottele kookoshiutaleita mokkapalojen päälle.

5 kommenttia:

Hantta kirjoitti...

Heh, minäki leivon usein kaikenlaisia herkkuja, mutta monesti niitä syö kaikki muut paitsi minä itse. :) Leipominen on niin kivaa ja terapeuttista!

Henni kirjoitti...

Niin onki terapeuttista! Mikähän siinäkin on? :) Luulin että oon ainoa ihminen joka tekee sitä että leipoo muttei ite syö :D

Hantta kirjoitti...

En kyllä osaa sanoa! :) Minä en oo syöny karkkia tai mitään muutakaan makeaa yli kolmeen vuoteen, koska en tykkää niin sen takia en ainakaan sellaisia leivoksia maistele. :D Suolaiset leipomukset riippuu ihan, että mitä oon tehnyt. :)

Henni kirjoitti...

Oho, kunnioitettava saavutus! Voiku itekki pystyis olemaan niin kauon ilman makeaa.. :)

Hantta kirjoitti...

Ei se niin vaikeaa ole. :)